Радио Витоша

webcam

Новини

Забрана за туристически дейности до 13-и април

Забрана за туристически дейности до 13-и април

Дата: 17.03.2020 Министър Николина Ангелкова издаде заповедта, след като проверка е установила, че над 400 българи все още са на екскурзии, въпреки извънредното положение заради коронавируса
Image
Снимка: БГНЕС

Министрът на туризма Николина Ангелкова е издала заповед от днес до 13-и април да бъдат преустановени всички дейности в областта на туризма, включително вътрешен, входящ и изходящ.

На брифинг в Министерския съвет Ангелкова заяви, че е очевидно, че само на добра воля не се получава. И днес, след като от министерството са поискали спешно информации от туроперациите, е станало ясно, че 483 български граждани са на екскурзии, включително извън Европа.

Ангелкова обясни, че тези туристи са заминали през този месец и им предстои връщане в следващите дни. Тя определи като безтговорно това поведение и призова всички да бъдат максимално отговорни, за да може страната ни по-бързо да премине през кризата с епидемията.

Все още резервациите за юли и август не се отказват, работи се месец за месец, засега туроператорите не плащат на хотелиерите ранните резервации, информира още Ангелкова.

По думите й не може да се прогнозира дали ще има изобщо летен туристически сезон.

"Застраховките няма как да покрият всички тези екскурзии, ще има много фалирали туроператори", заяви министърът.

Коментари