The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Радио Витоша

webcam

Новини

За седми път „София Диша”

За седми път „София Диша”

Дата: 14.08.2016 Днес фестивалът за градска култура ще бъде на ул. "Московска"
Image

Седмото издание на летния фестивал за градска култура „София Диша” продължава втори уикенд, днес той е разположен  на столичната улица "Московска", която ще е пешеходна.

От 16 до 22 ч. на нея ще бъдат обособени пет зони. Най-близо до паметника на Васил Левски ще е творческата зоната, а до нея ще е спортната зона. Следват релакс зоната, детската зона и базар зоната, която е най-близо до ул. "Г.С. Раковски".

Ще бъдат изложени скулптури на Златин Орлов и Румен Панайотов и инсталация на Стела Ганчева. В програмата са включени  литературни четения и представяния на млади български писатели.

По време на фестивала ще звучи музика от Sound Ninja, които ще представят мобилно, музикално студио, в което ще демонстрират най-новите техники и програми за индивидуално и споделено музициране.

За децата след 16 ч. са предвидени работилници за играчки, конкурс за рисунка и др. Организаторите обещават и терен за игра на мини футбол, бадминтон, тенис на маса, мини батут, лечебно възстановителна гимнастика и йога.

Към всички възрасти е насочено заниманието за изработване на букви от различни материали.

Коментари