Радио Витоша

webcam

Новини

Внимавайте как кръщавате кучето си

Внимавайте как кръщавате кучето си

Дата: 07.04.2022 ...за да не предизвикате паника като в този случай
Image
Снимка: БГНЕС

Когато избират име за куче, собствениците на домашни любимци трябва наистина да го обмислят. Ще стане ли досадно името? Ще има ли добър прякор за него? Има ли други значения? Е, един човек не обмислил напълно въздействието, когато решил да кръсти кученцето си на египетската богиня на луната, която се нарича Изида (Isis). Разбира се, ISIS (ИДИЛ) също е акронимът, използван за добре познатата терористична групировка.

Обикновено куче на име Изида не би било особен проблем, но домашният любимец се измъкнал на влакова гара и започнал да тича надолу по платформата. Разбира се, мъжът преследвал кучето си, крещейки името му, но за околните, които не били наясно със ситуацията, сцената била твърде обезпокоителна.

21-годишнят внук споделил историята на дядо си пред Daily Mirror, обяснявайки, че тъй като кучето е чихуахуа, никой не го е видял, а само се чували крясъците. Той каза, че е трябвало да преследва дядо си, „за да се разбере, че вика след куче“, като казва неща като „Ела тук, момиче“ и "къде бягаш, куче".

Те успели да хванат малката Изида, но внукът отбеляза: „Неудобният момент ще остане с мен завинаги“. Той се погрижил да предложи на дядо си да нарече кучето „Изи или нещо подобно“, но дядо му отказал, заявявайки, че „не би искал да обърка горкото куче“.

Коментари