Радио Витоша

webcam

Новини

Вярата в извънземни е на път да измести вярата в Бог

Вярата в извънземни е на път да измести вярата в Бог

Дата: 06.06.2019 Професор, автор на нова книга за възприятията на американците за космоса, заявява, че вярата в извънземни може да замени религиозните вярвания.
Image

Вярата в извънземни може да замени религиозните вярвания в близко бъдеще, тъй като все повече хора са по-убедени в съществуването на извънземни, отколкото на Бог, според американски професор.

Повече от половината американци вярват в Бог, а броят на тези, които вярват в извънземни, е само малко по-ниска, съобщава Дейли Експрес.

Професор, автор на нова книга за възприятията на американците за космоса, заявява, че вярата в извънземни може да замени религиозните вярвания. Книгата, написана от Даяна Пасулка, професор в университета на Северна Каролина, се фокусира върху това защо хората избират да вярват в свръхестественото и как ние използваме боговете и извънземните, за да обясним необяснимото.

В интервю за Вокс, проф. Пасулка обяснява как парадигмата се измества от едно нещо към друго. Тя казва, че това е така, защото в човешката история не е открито никакво доказателство за Бог, докато един ден извънземният живот може да бъде доказан.

Професор Пасулка казва: "Аз съм историк на католицизма и това, което откривам, когато си взаимодействам с хора от католически общности, е, че те вярват, че Исус ходи по вода и че виденията на Дева Мария са истина. Но има нещо различно в историите за НЛО. Тук имаме хора, които са истински учени, като Елън Стофан, бивш главен учен в НАСА, които с готовност излизат по телевизията и правят съобщения като: „Ние ще открием извънземен живот“.

Коментари

Повече хитове
10:00 - 14:00