Радио Витоша

webcam

Новини

Великобритания ще глоби Facebook, Twitter и Google с 10 процента от доходите им

Великобритания ще глоби Facebook, Twitter и Google с 10 процента от доходите им

Дата: 15.12.2020 Новите правила, изготвени от правителството на Обединеното кралство след 18 месеца консултации с всички заинтересовани страни.
Image
Снимка: pexels.com

В съответствие с публикуван от правителството законопроект за сигурността в интернет, по-голямата част от технологичните гиганти, базирани в САЩ, трябва незабавно да „премахнат и ограничат разпространението на незаконно съдържание", включително насилие над деца и терористично съдържание.

За неспазване на тези и други изисквания ги грозят глоби на стойност от милиарди долари. В случай на предполагаемото прилагане на такава мярка срещу Facebook, глобата ще достигне 7,1 милиарда долара, като се вземат предвид приходите му през миналата година, а от собственика на YouTube - американската корпорация Google - над 16 милиарда долара.

Новите правила, изготвени от правителството на Обединеното кралство след 18 месеца консултации с всички заинтересовани страни, са предвидени да се прилагат за всички сайтове, хостващи генерирано от потребителите съдържание, включително видео игри и онлайн магазини. Те обаче не засягат коментарите на читателите в новинарските сайтове.

Коментари