Радио Витоша

webcam

Новини

Валежите спират и слънцето ще се показва

Валежите спират и слънцето ще се показва

Дата: 21.04.2020 От сряда температурите постепенно ще тръгнат нагоре
Image
Снимка: pixabay.com

През нощта валежите ще намалеят и до сутринта ще спрат. От север облачността ще се разкъсва и утре през деня над по-голямата част от страната временно ще намалява; значителна ще се задържи до обяд над много райони в Южна България. В нощните часове вятърът ще отслабне, през деня в Дунавската равнина и в източните райони отново ще бъде умерен, от изток-североизток. Минимални температури - предимно между 1° и 6°, максимални - между 13° и 18°, малко по-ниски по Черноморието.

Над планините от север облачността ще се разкъсва; значителна ще се задръжи над планинските масиви в Югозападна България и там сутринта все още ще превалява слаб сняг. Вятърът ще бъде предимно умерен, от изток-североизток. Максимална температура на надморска височина 1200 метра – около 5°, на 2000 метра – минус 1°.

По Черноморието облачността ще бъде променлива. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 13°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове, без валежи.

Коментари