Радио Витоша

webcam

Новини

Учениците от Смолян в клас на 16 ноември

Учениците от Смолян в клас на 16 ноември

Дата: 12.11.2020 На проведеното днес онлайн заседание на щаба е отчетено, че сега са заети около 70 процента от болничните легла, предвидени за ковид пациенти.
Image
Снимка: unsplash.com

Всички ученици от област Смолян да преминат към присъствена форма на обучение от 16 ноември. Това предвижда решение на Областния кризисен щаб.

Учениците от гимназиите се завръщат в клас от понеделник, след като на заседание на Кризисния щаб е отчетен сравнително нисък процент на карантинирани ученици - 3.78 на сто и 5 процента при учителите.

За преминаване отново към дистанционно онлайн обучение, директорът на всяко училище може да вземе подобно решение с одобрение от Областния щаб, ако се наблюдава повишена заболяемост сред учениците или педагозите.

На проведеното днес онлайн заседание на щаба е отчетено, че сега са заети около 70 процента от болничните легла, предвидени за ковид пациенти.

На заседанието е отчетено, че ситуацията в региона остава влошена с нарастващ брой на заразените в областта и повишен показател за смъртност сред пациентите. Областният щаб е взел решение за удължаване на въведените вече противоепидемични мерки.

До 8 декември остават в сила ограниченията за заведения, болници, търговски и публични обекти, които бяха въведени в края на октомври. Удължават се сроковете за забраните за работа всички нощни заведения, както и отмяната на планови операции и планиран прием в болници.

Заведенията за обществено хранене и развлечения могат да работят само в часовете от 6 часа сутринта до 23.30 часа. През нощните часове ще се допускат доставки от тези заведения по домовете.

Коментари