Радио Витоша

webcam

Новини

Twitter ще съди Илон Мъск

Twitter ще съди Илон Мъск

Дата: 11.07.2022 Това заради отказа му да ги купи за 44 млрд. долара
Image
Снимка: БГНЕС

Американската компания Twitter, която е собственик на едноименната социална мрежа, възнамерява да съди предприемача Илон Мъск в началото на тази седмица заради отказа му да я купи за 44 млрд. долара, съобщи Bloomberg.

По данни на източниците на агенцията, ръководството на Twitter е сключило договор с базирана в Ню Йорк адвокатска кантора да представлява компанията в съда. Очаква се Twitter да подаде съответен иск в съд в Делауеър в началото на тази седмица.

По-рано Мъск прекрати споразумението за купуване на Twitter, както се вижда от копие на известие до Виджая Гаде, ръководител на правния отдел на компанията. В писмото се посочва наред с другото, че дружеството не е изпълнило редица задължения по споразумението, включително не е предоставило пълна информация, която би могла да покаже дела на фалшивите акаунти.

Председателят на компанията Брет Тейлър заяви, че Twitter възнамерява да съди предприемача, за да наложи изпълнението на сделката. Както бе съобщено от Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ, Мъск ще трябва да плати на компанията около 1 млрд. долара компенсация, ако споразумението бъде признато за нарушено.

През април ръководството на Twitter заяви, че Мъск е предложил да купи социалната мрежа за 44 млрд. долара. През май предприемачът заяви, че се опитва да получи информация, която да потвърди, че фалшивите акаунти, използвани за изпращане на масови рекламни съобщения, са по-малко от 5% от общия брой на акаунтите в Twitter.

Мъск е ръководител на Tesla и SpaceX. Според оценки на Bloomberg предприемачът е най-богатият човек в света. Състоянието му се оценява на 227 милиарда долара.

Коментари