Радио Витоша

webcam

Новини

Twitter отново цензурира Доналд Тръмп

Twitter отново цензурира Доналд Тръмп

Дата: 29.05.2020 Този път от социалната мрежа скриха коментар на американския президент във връзка с безредиците в Минесота, защото според тях "насърчава насилието"
Image
Снимка: БГНЕС

От Twitter обявиха, че са скрили пореден туит на американския президент Доналд Тръмп. Този път той е бил за безредиците в Минесота и според обяснението от социалната мрежа написаното "насърчава насилието", което е в нарушение на правилата на Twitter.

"Туитът е скрит от публичното пространство, но всеки, който иска, може да види какво е написал президентът, защото това е в обществен интерес", заявиха от мрежата.

Тръмп туитва за ситуацията в Минеаполис, където три вечери подред има безредици и сблъсъци с полицията заради смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд, който загина по време на полицейски арест.

"Тези бандити опетняват паметта на Джордж Флойд и аз няма да допусна това. Разговарях с губернатора Тим Уолц, който каза, че армията ще бъде с него в това. Ще се опитаме да контролираме всички безредици, но когато започнат грабежите, ще започне и стрелбата. Благодаря ви", e написал Тръмп в Twitter.

Сблъсъкът между Тръмп и Twitter започна, когато социалната мрежа предупреди потребителите да проверят фактите в два туита на американския президент.

В отговор Тръмп подписа изпълнителна заповед снощи, с която ограничава защитата на социалните мрежи от съдебни дела.

Първоначално той заплаши, че ще закрие социалните мрежи, след като от Twitter предупредиха, че публикациите на Тръмп водят до дезинформация, а президентът на САЩ обвини социалната мрежа в "задушаване на свободата на словото" и "намеса в президентските избори през 2020 г.".

Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси по-рано заяви, че компанията "ще продължи да отбелязва фалшива и противоречива информация за изборите в световен мащаб".

Коментари