Радио Витоша

webcam

Новини

Топлинната енергия поевтинява с 14%

Топлинната енергия поевтинява с 14%

Дата: 04.06.2020 За София и Пловдив намалението е дори малко по-голямо
Image
Снимка: БГНЕС

С 14% поевтиняват парното и топлинната енергия през следващия отоплителен сезон, съобщи днес председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

С около 15% ще бъде корекцията за София, Пловдив и Плевен. Във Враца и във Велико Търново намалението ще бъде с 13 на сто, а във Варна, Бургас и Разград – с под 10%.

Иванов предупреди хората, да не вярват на всичко, което се пише по медиите, защото единствената цел е да се създава паника. Коментарът той направи по повод думите на премиера по-рано през деня в Габрово. Бойко Борисов каза, че ще обсъди смяна на ръководството на държавния регулатор заради прогнозите за поскъпване на топлоенергията въпреки договореното намаление с “Газпром” в размер на 42%.

Иванов уточни, че мандатът на комисията е с изтекъл още на 2-и април, но според закона до избора до нов председател и съвет, настоящият екип продължава работата си. Народното събрание е органът, който трябва да проведе избор на нов състав на КЕВР, допълни той. Иванов е категоричен, че във всичките си решения регулаторът е спазвал закона и се е водил от обществения интерес.

Коментари