Тимъти Шаламе като младия Уили Уонка 25 юни, 2022

Историята на "Чарли и шоколадовата фабрика" издържа теста на времето, като първоначалната история на Роалд Дал получи няколко филмови адаптации през годините. И въпреки че сме доста добре запознати с това какво се случва с Уили Уонка и неговата империя за сладкиши, не знаем много за това какво се е случило първо. Как се е превърнал в човека, когото виждаме по-късно във филмите? Това изглежда е основната идея на „Уонка“, предстоящата предистория на филма с Тимъти Шаламе в главната роля. 

Въпреки че засега нямаме куп подробности за сюжета на "Уонка", знаем, че това няма да е римейк или преразказ на историята, която вече сме виждали на големия екран няколко пъти. Това ще бъде предистория, която ще проследи титулярния главен герой в годините преди да създаде известната шоколадова фабрика и империя за бонбони, описани в книгата на Роалд Дал. 

Известен контекст е предоставен от бащата на Чарли, който казва, че е имало момент, в който Уили Уонка е бил повече в полезрението на обществеността, но рецептите и творенията му са били откраднати от различни конкуренти. Това в крайна сметка е довело до това, че Уонка е станал много по-потаен и затворен в практиките си, преди да отвори нещата за "обществеността" в търсене на наследник на фабриката.

Както беше посочено, Тимъти Шаламе влиза в ролята на младия Уили Уонка. Звездата на актьора е във възход през последните няколко години и той води в някои от най-профилните студийни работи, които вървят в наши дни. Той идва след ролята на Пол Атреидес в адаптацията на "Дюн", която излезе миналата есен. Актьорът ще повтори ролята си в продължението, което ще доразвие историята, като същевременно ще се потопи много по-дълбоко в отношенията на героя му с фремените и по-специално с Чанди на Зендая.

Сценарият на "Уонка" е дело на Саймън Фаранби, който е участвал в създаването на "Падингтън 2”.

Все още има време до появата на Уонка на големия екран. Въпреки че основните снимки вече започнаха, ще мине повече от година, докато филмът излезе по кината. Предварителната премиерна дата на "Уонка" е 15 декември 2023 г. 

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини