Радио Витоша

webcam

Новини

Технологии следят емоциите на пътниците на китайските летища

Технологии следят емоциите на пътниците на китайските летища

Дата: 01.11.2019 Иновацията може бързо да идентифицира заподозрените в извършване на престъпление, да анализира психическото им състояние
Image

Китайски специалисти са разработили технология за разпознаване на емоциите на хората. Тя вече се използва на летища и метростанции в Китай за установяване на личността на заподозрени в извършване на престъпления, съобщи днес в електронното си издание в."Файненшъл таймс". Всекидневникът допълва, че върху създаването на подобна система работят редица технологични компании по света.

Чрез видеозапис технологията за разпознаване на емоциите може бързо да идентифицира заподозрените в извършване на престъпление, да анализира психическото им състояние, а това позволява да се предотвратяват незаконни действия, включително тероризъм и контрабанда", посочва пред "Файненшъл таймс" китайският експерт по опазване на обществения ред Ли Сяою в Синцзян-Уйгурския северозападния китайски автономен район.

Наскоро властите в Пекин съобщиха, че ще инсталират на входовете на метрото на китайската столица съоръжения за лицево разпознаване, които ще имат и "бял лист" за облекчено преминаване на пътници, които не са заподозрени.

Коментари