Радио Витоша

webcam

Новини

Събарят старото скеле на детската болница

Събарят старото скеле на детската болница

Дата: 27.05.2020 След среща при премиера беше решено важната сграда да се проектира и построи от нулата, както настояваха протестиращите
Image
Снимка: БГНЕС

Старата конструкция, предназначена за детска болница, ще бъде съборена и ще бъде построена нова, специално проектирана. Това заяви премиерът Бойко Борисов след среща с представители на протестиращи срещу строежа на Националната многопрофилна детска болница.

Мястото за педиатричната клиника ще бъде запазено, за да се гарантира достъпът на специалисти и от съседните високоспециализирани лечебни заведения.

"С много любов искаме да направим новата детска болница. Нещо, което е заченато в проблем, каквото и да направим, и златна да я направим тази болница, винаги ще има недоволни от нея. Затова решихме да я съборим старата сграда, но мястото е много добро, място в клъстер от други болници, в паркова среда“.

Премиерът Борисов посочи, че очаква от представителите на организациите в хода на работните процедури да му предоставят предложенията си и архитектурните решения.

„Аз много ценя работата на архитектите, тъй като да намериш общото между инженерното и архитектурното решение е голям талант и вие го знаете“, заяви министър-председателят.

По време на срещата представителите на различни организации благодариха на премиера Борисов и правителството за взетото решение за осигуряване на специализирана болница за малките пациенти.

В срещата участваха и вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Коментари