Радио Витоша

webcam

Новини

Спортни събития променят движението в Пловдив и Габрово

Спортни събития променят движението в Пловдив и Габрово

Дата: 31.08.2019 Пловдивското футболно дерби "Локомотив" - "Ботев" и автомобилното планинско състезание "Шипка - Дамасцена 2019" са поводът за реорганизацията
Image
Снимка: БГНЕС

Футболното дерби на Пловдив между "Локомотив" и "Ботев" ще наложи ограничения в движението в града. Мачът е днес от 18:00 ч., а "Локомотив" ще бъде домакин на стадиона в парк "Лаута".

За времето от 17:00 до 23:00 часа изцяло или поетапно ще бъде спирано движението на пътни превозни средства с пропускане на автобусите от масовия градски транспорт по ул. "Проф. Цветан Лазаров" – от кръстовището с бул. "Санкт Петербург" до кръстовището с ул. "Поручик Боян Ботев", и по ул. "Димитър Ризов" – от кръстовището с ул. "Поручик Боян Ботев" до кръстовището с бул. "Освобождение".

Шофьорите на автобусите по линии №10, 21, 25, 29, 66 и 99, които минават през участъците с ограничение, са предупредени да карат бавно, внимателно и да се съобразяват с временната организация на движението.

Дербито между "Локомотив" и "Ботев" е 109-то в историята. Двата отбора имат еднакъв брой победи до момента - по 39.

--

Днес и утре от 9:30 ч. до 17:30 ч. ще бъде ограничено движението през Шипченския проход в участъка от 170-ти до 183-ти км, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. Спирането на трафика е за провеждането на традиционното автомобилно планинско състезание „Шипка – Дамасцена 2019".

По време на състезанието превозните средства ще бъдат пренасочени по следните обходни маршрути:

- За моторните превозни средства до 3,5 тона, пътуващи от Габрово към Казанлък по път I-5, движението ще се отбива при 170-ти км и ще се насочва по път III-5005 връх Шипка – връх Бузлуджа. След това ще преминава по общинския път Национален парк Бузлуджа и ще се включва отново в път I-5 за Казанлък при 188-ми км. По време на състезанието третокласният път III-5005 връх Шипка – връх Бузлуджа ще бъде отворен само за МПС до 3,5 тона само в посоката връх Шипка – връх Бузлуджа.

- За превозните средства над 3,5 тона, идващи от Габрово движението ще се отбива по път II-55 Проход на Републиката – гр. Гурково, след което трафикът ще минава през пътния възел на път II-55 с I-6 и след това движението ще продължава по Подбалканския път I-6 Калофер – Бургас.

- За пътуващите от Южна към Северна България преминаването е през Прохода на Републиката. Шофьорите, идващи от Стара Загора към Габрово ще се отбиват по път I-5 Стара Загора – Казанлък при 204-ти км (пътен възел „Мъглиж“). Ще се насочват по път I-6, а на пътния възел на I-6 и II-55 ще минават към път II-55 Гурково – Проход на Републиката – Велико Търново.

Движението през Шипченския проход ще бъде възстановено след 17:30 ч. на 1-и септември.

Коментари

Vitosha On Air
14:00 - 17:00