Радио Витоша

webcam

Новини

Sony пуска своя първи 5G смартфон

Sony пуска своя първи 5G смартфон

Дата: 24.02.2020 Sony владее едва 0.3% от световния пазар на смартфони, отстъпвайки осезаемо на лидерите в бранша Samsung, Apple и Huawei.
Image
Снимка: SONY

Sony прави пореден отчаян опит да се задържи в нишата на смартфоните, представяйки своя първи смартфон с мобилен интернет от пето поколение.

Новият Xperia 1 II залага на 6,5-инчов 4K дисплей, както и на тройна камера със сензори, разработена от самата Sony, но и предлагана на голяма част от конкурентите на компанията.

Прогнозата на GSMA е, че до 2025 г. 15% от глобалните мобилните интернет връзки ще бъдат изградени от 5G, но, според нас, не е изключено до тогава Sony да се откаже от бизнеса със смартфони, ако финансовите данни продължават да са толкова нестабилни.

През четвъртото тримесечие на 2019 г. компанията е отчела 16% спад в продажбите на мобилните си апарати и минимална печалба, докато за същия период през 2018 г. бе регистрирана загуба.

Sony владее едва 0.3% от световния пазар на смартфони, отстъпвайки осезаемо на лидерите в бранша Samsung, Apple и Huawei.

Коментари