Радио Витоша

webcam

Новини

Сняг и ниски температури следващите дни

Сняг и ниски температури следващите дни

Дата: 29.11.2020 В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи, където количеството на валежите ще е по-голямо, ще има условия за виелици и навявания.
Image
Снимка: pexels.com

През нощта срещу понеделник валежи ще има на много места в страната. С усилване на вятъра от северозапад, в източните райони от север-североизток, ще нахлува студен въздух. В Северозападна България и високите полета дъждът бързо ще премине в сняг.

В понеделник валежите в по-голямата част от страната ще продължат; в Дунавската равнина и Лудогорието дъждът ще преминава в сняг. Ще се образува и снежна покривка, в повечето райони тънка.

В Лудогорието и Централна Северна България, както и в планинските проходи, където количеството на валежите ще е по-голямо, ще има условия за виелици и навявания. След обяд от запад валежите ще спират. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 0° и 5°.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва и в много райони ще намалява. Вятърът ще е до умерен от север-североизток. Сутринта ще е доста студено с минимални температури между минус 7° и минус 2°, а дневните ще са почти без промяна - в по-голямата част от страната около и над 0°.

В сряда вятърът ще отслабне, в някои райони и ще стихне. Сутрешните температури ще се понижат още. Ще има разкъсана облачност, сутринта и до предимно слънчево, но през деня от запад ще започне увеличение на облачността, все още без валежи.

През следващите дни от юг-югозапад към страната ще се пренася топъл въздух и температурите ще се повишават, първо дневните. Ще преобладава облачно време, ще има и валежи, главно в Западна България, а в югозападните райони има и повишена вероятност за значителни количества.

Коментари