Радио Витоша

webcam

Новини

Щабът спира брифингите

Щабът спира брифингите

Дата: 04.06.2020 116 души са новите излекувания пациети от COVID-19 за денонощието
Image
Снимка: МС

"Приключваме брифингите на Щаба. Той ще работи до 31 декември и не се разформирова. В 8 часа на сайта на здравното министерство ще има информация всеки ден", заяви премиерът Бойко Борисов тази сутрин. "Целя само едно - да няма паника сред обществото", разкри повода за решението си Борисов.

Премиерът благодари на всички медици и дисциплинирани хора. 

'Дистанция и дезинфекцията са двете доказани правила срещу коронавируса. По-страхливите да носят маска, но миенето на ръцете остава", допълни премиерът. 

Трябва да свикнем да живеем с този вирус, той не е утихнал. Но ние чисто психологически искаме да се върнем колкото се може бързо към нормалния начин на живот“, отбеляза той.

В България COVID-19 си отива за този сезон

116 души са новите излекувания пациети от COVID-19 за денонощието. 25 са новорегистрираните. Изследвани са 1174 проби. Това обяви ген. Венцислав Мутафчийски по време последния брифинг на оперативния щаб. Два са новите случаи за заразен медицински персонал. 2585 са общо установените болни досега.

Той благодари на всички граждани, които със своята дисциплина са запазили своето здраве и здравето на своите близки. Ген. Мутафчийски благодари на всички директори на болници и на тези, които работят на първа линия. Той благодари и на всички доброволци.

Коментари