Радио Витоша

webcam

Новини

Сестри Стоеви отказват да се състезават за България

Сестри Стоеви отказват да се състезават за България

Дата: 21.05.2019 Двете сестри обявиха тежкото си решение във Facebook като причината се крие в отношението към тях от страна на Българската федерация по бадминтон и в частност нейният президент Володя Златев.
Image

Една от най-успешните двойки в световния бадминтон и шампионки от Европейските игри в Баку Габриела и Стефани Стоеви повече няма да играят за България!

Двете сестри обявиха тежкото си решение във Facebook като причината се крие в отношението към тях от страна на Българската федерация по бадминтон и в частност нейният президент Володя Златев.

Според сестри Стоеви Златев и ръководството на федерацията извършват престъпления като нарочно не им дават суми за подготовка, предвидени именно за двете ни шампионки.

"Ще се откажем от нашите мечти (Европейските игри, Световно първенство и Олимпиада), защото не искаме повече да бъдем унижавани. Унижавани са и нашите родители. Бадминтонът е нашата работа, нашия живот и това решение въпреки, че е изключително тежко, може би единственото възможно. Ще има хора, които ще кажат, че сме предатели и изоставяме нашата страна, но това не е така. България винаги ще бъде нашата страна, нашият дом и винаги ще сме благодарни за невероятната подкрепа, която получавахме, но трябва да разберете, че ако не се откажем сега и не бъдем чути, много други спортисти ще бъдат на нашето място", пишат сестри Стоеви.

Коментари