Радио Витоша

webcam

Новини

Сексуалните сцени във филмите - със CGI технология

Сексуалните сцени във филмите - със CGI технология

Дата: 08.06.2020 Компютърно генерирани изображения заменят близкия контакт между актьорите заради коронавируса
Image
Снимка: БГНЕС

Филмовата индустрия се готви да възобнови работа, след като всички продукции бяха спрени през март заради пандемията от коронавирус.

Ръководството на филмовите производители обаче възнамерява да въведе една много съществена промяна - планира се сексуалните сцени във филмите да бъдат създавани със CGI технология – компютърно генерирани изображения.

Британският вестник „Сън“ се позовава на документ от 22 страници на Търговската асоциация на филмовите редактори. В него има няколко предложения, едно от които е „сцените на близък контакт“ да бъдат ”пренаписани, премахнати или преправени със CGI технология”.

На актьорите и актрисите ще бъдат изнасяни официално уроци по правилни техники за миене на ръцете, като също така има предложение кастингите да се провеждат зад плексиглас.

Всички, които са на терен за снимки, ще трябва да преминават през коронавирусен тест всеки ден, а „медицински служители за спазване на правилата за мерките срещу коронавирус“ могат да присъстват на всички филмови събития.

Целият персонал, който работи зад камера, трябва да носи маски и шлемове, а в света на телевизията публиката на живо все още не трябва да бъде връщана за предавания.

Това са само част от изискванията, които предстои да бъдат разгледани и най-вероятно ще бъдат приети от филмовата индустрия.

Намериха режисьор за "космическия" филм с Том Круз

Наскоро стана ясно, че Том Круз и неговите колеги от „Мисията невъзможна 7“ ще продължат снимките на изоставено място в Оксфордшир, Югоизточна Англия, в опит да бъдат далеч от заплахата от вируса. Първият помощник режисьор на филма Томи Гормли се надява снимките да продължат от септември.

Коментари