Радио Витоша

webcam

Новини

Само през ГКПП "Кулата-Промахон" ще се влиза в Гърция

Само през ГКПП "Кулата-Промахон" ще се влиза в Гърция

Дата: 01.07.2020 Също от днес Гърция въвежда за всички пристигащи онлайн-формуляр, който трябва да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.
Image
Снимка: БГНЕС

От днес влизането на всички граждани през сухопътните граници от България в Гърция ще бъде възможно само през граничния пункт „Кулата-Промахон“.

По данни на гръцкото посолство засега няма да е възможно влизането в Гърция през други сухопътни гранични пунктове, освен само при съществени причини. Предстои да бъде уточнено какви са те.

Според развитието на епидемиологичната обстановка, свързана с коронавируса, компетентните гръцки власти ще разгледат възможността да се отворят и други гранични пунктове в бъдеще.

Също от днес Гърция въвежда за всички пристигащи граждани, независимо от тяхната националност, специален онлайн-формуляр, който трябва да бъде попълнен най-малко 48 часа преди влизането в страната.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се свържат с посолството ни в Атина и с Генералното ни консулство в Солун.

Коментари