Радио Витоша

webcam

Новини

Само 14% от децата отидоха на детска градина

Само 14% от децата отидоха на детска градина

Дата: 26.05.2020 Според Столичната община двойно повече родители са изразили желание в анкетите да ползват услугите на детските градини и ясли
Image
Снимка: pixabay.com

През първия ден след отварянето на детските градини в София в тях са отишли 6348 деца. 489 деца са били днес в самостоятелните детски ясли.

Това прави около 14% от всички деца, които посещават детски градини и под 25% от децата, които посещават самостоятелните ясли, изчислиха от Столичната община. От там уточняват, че двойно повече родители са изразили желание в анкетите да ползват услугите на детските градини и ясли.

От днес в София работят 173 детски градини и 24 самостоятелни ясли.

Всички деца, които са здрави и се чувстват добре, имат право да посещават детските градини. Всяка сутрин здравословното състояние на децата ще се проверява от медицинския персонал на детската градина. Директорите имат задача да организират ежедневна дезинфекция на детските площадки и 4 пъти на ден да дезинфекцират помещенията.

Децата ще прекарват по-дълго време на навън в игра на детските площадки. Посещенията на родители вътре в помещенията остава забранено.

Коментари