BILLIE EILISH издаде aлбумa “HAPPIER THAN EVER” 02 август, 2021

Billie Eilish най-накрая зарадва феновете си с релийза на втория си студиен албум Happier Than Ever. Преди официалното му излизане, Eilish представи песните „My Future”, “Therefore I Am”, “Your Power”, “Lost Cause” и “NDA”.

Въпреки позитивното заглавие на албума, песните в проекта, не са и близо до радостни. Всяка една от тях разказва за тъмната страна на известността и Happier Than Ever се превръща в прозорец към мрака, затаил се в сърцето на звездата. Първият релийз от албума тази година беше "YOUR POWER" нежна акустична балада, която поставя въпроса за насилието над непълнолетни момичета и личната история на изпълнителката, свързана с това.

За нея Billie споделя:

„Беше ме страх да издам тази песен, защото е любимият ми проект, който някога съм създавала. Почувствах се сякаш света не я заслужава […] Тя е отворено писмо до всички, които се възползват от мен – най-вече мъжете. Искам хората да ме чуят, а не да се опитват да разберат за кого говоря, защото песента не е за това. Не е за един конкретен човек. И може би си мислите, че всичко това е защото съм в музикалната индустрия – НЕ! Това се случва навсякъде.“

След Your Power" излезе и малко по-ведрият сингъл  "Lost Cause" - отново в характерния за Eilish меланхоличен стил, съпътстван от джазов инструментал и закачлив текст. Тракът разказва за апатичен партньор, изцяло незаслужил отделеното му време, а във видеото към него Billie изглежда твърде заета да купонясва с приятелките си, за да страда по него.

 

Последният трак, преди релийза на албума е "NDA" - една история за мрачната страна на известността и трудностите, които идват с нея – невъзможни връзки, далеч от нормалния социален живот и потенциални преследвачи. Видеото към песента, което е заснето на един кадър, представя Billie, заедно с екип от 25 професионални шофьори – каскадьори, които карат бясно покрай нея.

В него не участват дубльори и няма допълнителни визуални ефекти – органично и неподправено, като самата Eilish.

 

Новият албум ще включва 16 трака, сред които е и хитовият „Therefore I am”, който излезе миналата есен. С релийза на албума, излязоха и лирик видеа към всичките песни.

Happier Than Ever излиза у нас от Universal Music Group и Анимато Мюзик, 

с медийната подкрепа на The Voice Radio & TV, радио "Витоша" и Magic Radio & TV.

Пълни правила на играта, която се провежда във Facebook страницата на радио Витоша за 5 CD-та с новия албум на Billie Eilish от 27.08.2021 г. до 3.09.2021 г. четете тук.

 

 

Албумът е наличен на CD и винил в онлайн магазина MusicMall.bg ТУК

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини