Радио Витоша

webcam

Новини

Русия спря полетите от и до Европа

Русия спря полетите от и до Европа

Дата: 14.03.2020 САЩ обявиха извънредно положение, като вече е в сила забраната за полети от Европа
Image
Снимка: pxhere.com

Русия предприе предпазни мерки за ограничаване на заразата от коронавирус, като наложи временна забрана на авиополетите към страната от Европейския съюз, Швейцария и Норвегия, предаде БНТ.

Единствено московското летище Шереметиево ще изпълнява полети до столиците на всички държави от съюза, като властите са предприели сериозни мерки, за да проверяват пътниците при пристигането им.

До момента Русия е обявила 45 случая на заразени с Covid-19, като 11 от тях са на хора, посещавали Италия, Франция и Австрия.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви извънредно положение в страната заради епидемията от коронавируса, като така предостави допълнително правомощия на държавните институции, както и средства, които да бъдат заделени за справяне с кризата.Извънредно положение ще даде достъп до 50 милиарда долара федерални фондове за мерки срещу заразата.

Забраната за полети от Европа вече е в сила, засяга 26 страни с изключение на Великобритания, Република Ирландия и завръщащи се американски граждани. 

Броят случаите на инфекция с коронавируса в САЩ е 2204, като 49 души са починали, съобщи телевизионният канал CNN, позовавайки се на данни от американските Федерални центрове за контрол и превенция на заболяваниятa.

Коментари