Радио Витоша

webcam

Новини

Пътната обстановка в цялата страна е усложнена

Пътната обстановка в цялата страна е усложнена

Дата: 14.02.2021 Очакват се още по-силни валежи през нощта, снежната покривка ще е между 5 и 20 сантиметра
Image
Снимка: pixabay.com

До 70 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Прохода на Републиката и прохода Шипка, а до 150 м в област Стара Загора. Вятър духа в почти цялата страна.

Сняг вали в 19 области на страната, в някои от тях пътната обстановка е усложнена.

Поетапно се възстановява движението на тежкотоварни автомобили над 12 т по АМ „Тракия“ в областите София и Пазарджик.

По-рано временно движението по магистрала „Хемус“ в област София бе спряно в двете посоки за тежкотоварни автомобили над 12 тона, поради снегопочистване. Трафикът се регулира от „Пътна полиция“.

Временно е спряно движението за превозни средства с ремаркета и полуремаркета и за камиони над 12 тона през проходите Рожен, Превала и Печинско, както и в пътните участъци Батак-Доспат и Девин-Михалково поради снеговалеж и снегопочистване.

От Кюстендил до граничния пункт Гюешево и обратно е задължително ползването на вериги за тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Поради влошени метеорологични условия на територията на Гърция, гръцките власти спряха временно движението на товарни автомобили над 3,5 тона в двете посоки през граничните пунктове Кулата и Капитан Петко войвода, а през пункт „Илинден“ е спряно движението на всички моторни превозни средства.

На пункт Видин на изход за товарни автомобили има интензивен трафик, по данни на дирекция „Гранична полиция“ от тази сутрин.

Интензивен е трафикът на пункт „Лесово“ изход на границата ни с Турция за товарни автомобили.

Временно движението по път III-198 Катунци - Гоце Делчев е ограничено за тежкотоварни автомобили над 12 тона поради обилен снеговалеж и снегопочистване, шофьорите да използват автомобили оборудвани за движение при зимни условия и да карат със съобразена скорост, призовават от АПИ.

От 21 ч. тази вечер, временно движението по АМ "Струма", от пътен възел Бобошево в посока София се ограничава за тежкотоварни автомобили над 12 тона за технологично почистване.

Очакват се още по-силни валежи през нощта. Снежната покривка ще е между 5 и 20 сантиметра. Най-много сняг ще падне в Рилородопската област. Заради ниските температури са възможни заледявания, а по планинските пътища и снегонавявания.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.

Коментари