Радио Витоша

webcam

Новини

Първият комикс на Марвел се продаде за рекордна сума

Първият комикс на Марвел се продаде за рекордна сума

Дата: 22.11.2019 Изданието е в добро състояние и новият му собственик плати над 1 млн. долара за него
Image
Снимка: БГНЕС

Първият комикс, произведен от Марвел - известното американско издателство, популяризирало герои като Спайдърмен и Х-мен, беше продаден на търг за рекордните 1,26 милиона долара, съобщиха от аукционната къща „Heritage Auctions”.

"Това е историческо копие на исторически комикс", казва Ед Джастър, старши вицепрезидент на аукционната къща, за книгата, публикувана през 1939 г. от „Timely Comics”, която по-късно става Марвел.

„Без съмнение, това е прадядото на всички комикси на Марвел, без които нямаше да имаме героите и историите, на които се радваме в днешните комикси и игрални филми“, добави Джастър.

Под ръководството на сценариста Стен Лий, през 60-те години Марвел създава супергерои, които днес са станали емблематични и чиито кино адаптации носят милиарди долари приходи.

Първият комикс на Марвел беше продаден в много добро състояние и доста над цената от 10 цента, която е струвал през 1939 година.

Най-скъпо продаденият в историята остава първият брой на „Екшън комикси“, публикуван през 1938 г., в който Супермен прави своя дебют. Той е продаден за 3,2 милиона долара през 2014 г.

Коментари