The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Радио Витоша

webcam

Новини

Пускат движението на "Руски паметник"

Пускат движението на "Руски паметник"

Дата: 20.08.2015 Затварят кръстовището на бул. "Черни връх" с ул. "Сребърна"
Image

Движението на всички превозни средства през площад "Руски паметник" се възобновява от днес.

Възстановяват се и маршрутите на всички превозни средства на масовия градски транспорт - автобусните линии с номера 74 и 260, тролейбусни линии 1, 5 и 7, както и всички спирки, обслужващи обществения транспорт с изключение на трамвайните спирки "Площад Руски паметник" с кодове 1299 и 1298 за линии 4 и 5.

От днес до 31 август във връзка с пълното затваряне на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна" заради строежа на метрото - от столичния Център за градска мобилност извършват промени в движението на обществения транспорт:

Маршрутът на автобусна линия 10ТМ ще бъде от спирка „Хотел Хилтън“ по бул. "Черни връх", наляво по бул. "Никола Вапцаров" до спирка „Семинарията“ - двупосочно.

Маршрутите на автобусни линии 64, 66, 93 и 122 в посока кв. "Хладилника" се променят от бул. "Черни връх", надясно по ул. "Филип Кутев", наляво по ул. "Сребърна" до Зоопарка - двупосочно.

Маршрутът на автобусна линия 83 - в посока Зоопарка се променя от ул. "Хенрик Ибсен", надясно по ул. "Емилиан Станев", наляво по бул. "Тодор Каблешков" и по ул. "Сребърна" до Зоопарка - двупосочно.

Маршрут на автобусна линия 88 - в посока кв. "Хладилника" се променя от бул. "Никола Вапцаров", надясно по бул. "Черни връх" и по бул. "Джеймс Баучър", надясно по ул. "Стоян Михайловски", направо по бул. "Симеоновско шосе" и по маршрута си до жк "Дружба 2".

Маршрутът на автобусна линия 120 - в посока кв. "Хладилника" се променя от бул. "Никола Вапцаров", надясно по бул. "Черни връх", по булевардите. "Джеимс Баучър" и "П. К. Яворов" и по маршрута си до жк "Левски Г".

Превозните средства ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути, като в участъците по бул. "Черни връх" и бул. "Джеимс Баучър" ще спират на съответните трамвайни спирки.

За автобусни линии 64, 66, 83, 93 и 122 се разкрива двупосочна временна спирка на ул. "Филип Кутев" в близост до бул. "Черни връх".

Коментари