Радио Витоша

webcam

Новини

Прокуратурата и МВР разследват фалшивите болнични

Прокуратурата и МВР разследват фалшивите болнични

Дата: 03.07.2019 Това обяви премиерът Бойко Борисов, който участва в пресконференцията, на която бяха представени резултатите от изследването „Инициативата срещу незаконната търговия“.
Image

Прокуратурата, МВР и другите правоохранителни органи са започнали проверка на предоставените от началото на годината болнични в България. Това обяви премиерът Бойко Борисов, който участва в пресконференцията, на която бяха представени резултатите от изследването „Инициативата срещу незаконната търговия“.

„Установихме, че през миналата година са били отпуснати 2 млн. болнични, а от началото на тази година те са 3.5 млн. броя“, каза премиерът. Той е категоричен, че злоупотребата с болнични трябва да спре, тъй като явлението оказва негативно влияние върху постъпленията в държавния бюджет. „Няма да е приятно да арестуваме лекари, затова предупреждавам да спрат с неоправданото раздаване на болнични“, каза още Борисов.

Припомняме, че в края на 2017 г. премиерът Бойко Борисов отново обяви война на фалшивите болнични и разпореди на службите да се справят с този проблем. Тогава беше обявено, че специални комисии ще следят къде и дали се издават фалшиви болнични. Тогава щетата за бюджета беше оценена на 500 млн. лв. годишно.

Коментари