Радио Витоша

webcam

Новини

Професионално жури и зрители избраха "Tears Getting Sober"

Професионално жури и зрители избраха "Tears Getting Sober"

Дата: 09.04.2020 Българската песен за Евровизия получи първо място в класация, направена след мащабно проучване на международна телевизия
Image
Снимка: БНТ

Песента, с която българската изпълнителка Виктория Георгиева трябваше да представи страната ни на тазгодишната на Евровизия - “Tears Getting Sober”, е големият победител в класацията на международната телевизия Out TV. В нея зрители и професионално жури гласуваха за своите фаворити от Евровизия 2020. 

Тазгодишното издание на песенния конкурс беше отменено заради пандемията от коронавирус, което накара много телевизии, радиа и печатни и дигитални издания по света да търсят алтернативни начини за определяне на най-популярните песни от несъстоялото се издание на Евровизия. 

Една от медиите, които проведоха най-представителни и мащабни допитвания е Out TV, която е базирана в Нидерландия, но има телевизионни канали и зрители в САЩ, Канада, Испания, Полша, Белгия, Швеция и Израел. 

„Много съм радостна, че песента, с която трябваше да представя България на Евровизия - “Tears Getting Sober”, беше толкова високо оценена от международните зрители. Смятам, че най-важното за една песен е да намери своята аудитория. Всеки човек изживява различни неща и има различно отношение към музиката. Затова аз приех Евровизия не като състезание, а по-скоро като начин да се свържа с хора, които споделят същите емоции и преживявания“, казва Виктория. 

Певицата ще изнесе специален едночасов концерт на 11-и април, в който ще вземат участие и български музиканти. Тя ще изпълни свои песни и световни хитове, които всички могат да гледат на живо от 20:00 часа в официалната страница на Виктория във Facebook.

Българската национална телевизия излъчи на живо на 16-и май от 22:00 часа специалното шоу, което беше организирано като заместител на тазгодишната Евровизия. То няма да е със състезателен характер.

Коментари