Радио Витоша

webcam

Новини

Преустановява преминаването от и за Сърбия през три гранични пункта

Преустановява преминаването от и за Сърбия през три гранични пункта

Дата: 12.03.2020 Пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония само през ГКПП "Гюешево" - ГКПП "Деве Баир".
Image

До второ нареждане временно се преустановява преминаването на лица и МПС през сръбските пунктове, съпределни на ГКПП "Олтоманци", ГКПП "Стразимировци" и ГКПП "Брегово". Трафикът за и от Сърбия се пренасочва към ГКПП "Калотина" и ГКПП "Връшка чука".

От МВР обясняват, че е въведена временна забрана за влизане на територията на Сърбия на чужди граждани, пристигащи от Италия, Китайска народна република, Южна Корея, Иран и Швейцария. Забраната се отнася за всички пътуващи, включително и транзитно преминаващите през Сърбия чужди граждани.

Пристигащи от рискови дестинации, ще бъдат пропускани в Северна Македония само през ГКПП "Гюешево" - ГКПП "Деве Баир".

На границата с Румъния на ГКПП Видин - Дунав мост и на ГКПП "Кардам" трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили, съобщават още от МВР. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от Италия, Китай, Иран и Южна Корея, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

Коментари