Радио Витоша

webcam

Новини

Премиерът се срещна с доц. Мангъров

Премиерът се срещна с доц. Мангъров

Дата: 08.04.2020 Борисов благодари на доцента за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19
Image
Снимка: Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов се срещна с началника на Детската клиника в Инфекциозна болница – София доцент д-р Атанас Мангъров. Той благодари на доцента за неговите предложения и препоръки, свързани с борбата с COVID-19.

„Имам голямо уважение към теб и всеки, който е на подобна позиция и лекува хора, се ползва не само с одобрение и уважение. И не ми е приятно в публичното пространство да се разделяме по една или друга тема", заяви Бойко Борисов.

“Макар че ние говорим за едно и също нещо, и ти го обясняваш по един начин, щабът по друг, но то е едно и също. Затова аз ти благодаря, че имаме възможност да ползваме всеки ум, за да намерим най-правилното решение“, подчерта още премиерът.

Министър-председателят беше категоричен, че правителството ще продължи да се вслушва във всяко експертно мнение, за да бъдат осигурени най-добрите и работещи мерки за защита на българските граждани и за справяне с последиците от коронавируса.

От съобщението на Министерския съвет не става ясно каква позиция е изказал пред премиера доцент Мангъров. По-рано в телевизионно интервю в отговор на критиките от страна на премиера той заяви: "Не съм враг на държавата, не искам хора да умират, искам да кажа какво според науката трябва да се направи, за да умират по-малко".

Тази сутрин на традиционния брифинг на Националния оперативен щаб Борисов обяви, че се обмисля ред за ползване на планини и паркове, без това да доведе до "изпускане на ситуацията" с разпространението на коронавируса. Ключовото е да няма струпване на хора, каза премиерът. Като вариант се обмисляло и създаване на график за посещение на паркове и планини, като определени часове те да са достъпни само за хората над 60 години, които са най-рисковата група при заразяване. Такъв режим вече има за големите магазини.

Борисов каза още, че утре ще се срещне с патриарха и Светия синод, за да обсъдят какви ограничителни мерки да има във и около храмовете при предстоящите християнски празници.

Коментари