Радио Витоша

webcam

Новини

Почина легендарният чешки изпълнител Карел Гот

Почина легендарният чешки изпълнител Карел Гот

Дата: 02.10.2019 Той бе легенда в родната си Чехия и е 42-кратен носител на наградата „Златен славей“.
Image
Снимка: БГНЕС

Легендарният чешки изпълнител Карел Гот почина на 80-годишна възраст. Той е издъхнал във вторник малко преди полунощ във вторник.

Преди по-малко от три седмици певецът съобщи, че страда от тежка форма на левкемия. Във Фейсбук той сподели, че се лекува амбулаторно и е щастлив, че е близо до семейството си. Преди няколко години той бе преживял лимфом.

Гот е роден през 1939 г. в Пилзен. Той бе на сцената почти шест десетилетия и е прдал повече от 50 милиона копия. Гласът му звучи в песничката на един от най-популярните детски сериали – „Пчеличката Мая“.

Той бе легенда в родната си Чехия и е 42-кратен носител на наградата „Златен славей“. Последното му турне в Чехия и Словакия през 2014 г. бе истински триумф. Той отпразнува 80-ия си рожден ден през юли тази година в комапнията на много известни личности в Пражкия театър.

През 2008 г. Карел Гот се ожени в Лас Вегас за 37-годишната си приятелка – тв водещата Ивана Мачакова. От нея той има две дъщери – Шарлоте Ела и Нели Софи. Гот има и две големи дъщери от предишни връзки.

Коментари