Радио Витоша

webcam

Новини

Почина боливудският актьор Ирфан Кан

Почина боливудският актьор Ирфан Кан

Дата: 29.04.2020 Зрителите целия свят го познават от филми като „Беднякът милионер“, „Джурасик парк“, "Животът на Пи" и "Ад"
Image
Снимка: facebook

Боливудският актьор Ирфан Кан, познат на киноманите по целия свят с ролите си в „Беднякът милионер“ и „Джурасик парк“, е починал на 53-годишна възраст в Мумбай, Индия, потвърди агентът му.

Причината за смъртта на звездата не се съобщава, но през 2018 г. Кан сам публикува пост в Twitter, в който пише, че е диагностициран с тумор на ендокринната система. Две седмици след това той се обърна към почитателите си с емоционално отворено писмо, в което разсъждава над „несигурността на живота“ и „силата на болката“. Това предизвика вълна от подкрепа по целия свят.

Ирфан е роден в село край Джайпур. Родителите му нямат нищо общо с актьорството. Печели стипендия за Националното училище по актьорско майсторство и започва кариерата си в индийски телевизионни сериали.

През 2013 г. Кан печели Индийската национална филмова награда за ролята си в „Паан Сингх Томар“, биографична продукция за един от най-големите атлети на Индия, който се превръща в престъпник.

Зрителите по света го познават с ролите му в „Беднякът милионер“ (2008) на Дани Бойл, „Джурасик Свят“ (2015), фестивалния „Кутия за храна“ (2013), „Животът на Пи“ (2012) и още много други.

 

Коментари