Радио Витоша

webcam

Новини

По пулса на зрителите определиха най-страшния филм

По пулса на зрителите определиха най-страшния филм

Дата: 21.10.2020 Според резултатите от изследването учените са идентифицирали 35 филма, на които публиката е реагирала най-активно.
Image
Снимка: Instagram

Учени определиха най-страшния филм на ужасите. Експерти от британската компания "BroadbandChoices" по време на експеримент са измерили сърдечния ритъм на няколко десетки киномани.

В теста са участвали 50 души на различна възраст. Като част от проучването киноманите са прекарали общо около 120 часа, гледайки 50 от най-популярните филми на ужасите. В същото време учените са сравнявали сърдечния ритъм на публиката, отчитайки разликата при гледане на по-спокойни и по-страшни сцени.

Според резултатите от изследването учените са идентифицирали 35 филма, на които публиката е реагирала най-активно. На първо място като най-страшен филм на ужасите е класиран филмът „Sinister” (от 2012 г.) на режисьора Скот Дериксън

По време на гледане на филма пулсът на зрителите е бил средно 86 удара в минута, което е с 32% по-високо, отколкото по време на покой (65 удара в минута). В същото време в един от най-страшните моменти аудиторията е била толкова уплашена, че сърцата им са биели със 131 удара в минута.

Сред петте най-ужасяващи филма са още „Insidious”, „The Conjuring”, „Hereditary” и „Paranormal Activity”. Изследването е проведено между 15 и 30 септември 2020 г.

Коментари