Радио Витоша

webcam

Новини

Печеливши номера от “Повече българчета за България”

Печеливши номера от “Повече българчета за България”

Дата: 06.04.2020
Image

Тази година кампанията “Повече българчета за България” посветихме на ДАРИТЕЛСТВОТО!
На умението да дадеш от своите клетки...
От своето време...
От парите си..
От СЕБЕ си!
За да я има България, каквато я искаме! 
Защото обичта е в умението да даваш, да градиш и да оставиш следа!
И тази година в кампанията на помощ са най-добрите специалисти в България! 
Ако очаквате бебе.
Или все още си мечтаете за него.
Ако имате хлапе и искате да расте здраво и усмихнато...
Слушайте “Тройка на разсъмване”, участвайте и дайте пример! 
Защото ДАРИТЕЛСТВОТО е важно, а обичта успява да променя!
За донорството на генетичен материал...
...и за подкрепата на най-крехките - отново разчитаме на вас!
Тази година ще помогнем на “Детската онкохематология“ в УМБАЛ „Свети Георги“, Пловдив. Ако искате да се включите със средства или идеи за набиране на средства за необходимите апаратура и консумативи - звъннете ни на 02 9 70 1000, или пишете на troika@radiovitosha.com
Всеки дарител ще бъде отразен в ефир и онлайн с цялото ни уважение!
Кампания “Повече българчета за България”!
В партньорство с фондация "Искам бебе"!
“Човечността има лице - ТВОЕТО”! 
15 години “Повече българчета за България”:-))))
 
☘️☘️☘️
 Поради създадената ситуация, присъствието на нотариус и семейства, участвали в кампанията, както и на представител на "Искам бебе", не бяха възможни. Тегленето се реализира в ефир и беше излъчено на живо през Facebook страниците на "Тройка на разсъмване и радио "Витоша". Вярваме, че дългогодишната прозрачност на кампаниите и самите ние сме достатъчен гарант, за да ни имате доверие и да сте спокойни, че всичко отново ще протече коректно.
 
☘️☘️☘️
15-то издание на кампанията посветихме на ДАРИТЕЛСТВОТО и на умението да даряваш! Дали се изисква само желание и добро сърце? Как човек да избере кауза, на която да се довери и хора, на които да помогне? Какво точно върши “паралелната здравна система” у нас? Отделни личности и организации, които отделят времето си и помагат от сърце не само да се събират средства, а и да се променя сега действащата здравна система. Какво правим всички ние и какво би могло да се промени в здравната ни система.
Благодарим на всички дарители през тези 15 години, за които “Повече българчета за България” се оказа обща и важна кауза:)
 
☘️☘️☘️
 
Ще се свържем с всеки спечелил, в рамките на няколко дни - след като подадем информацията на дарителите! Ако поради някаква причина в рамките на месец някой от спечелилите заяви, че се отказва - ще се свържем с резервите. 
Защото ДАРИТЕЛСТВОТО е важно, а обичта успява да променя!
 
 
☘️☘️☘️
ДАРИТЕЛИТЕ
 
Печеливши номера и резерви на дарените процедури от репродуктивните центрове:
 
ЦАР Варна (Център за асиситирана репродукция Варна), даряват 2 процедури:
1.Инвитро процедура със собствен генетичен материал без лекарства.
Печели:13
Резерви:20, 36
2.Инвитро процедура с донорски генетичен материал без лекарства.
Печели:18
Резерви:14, 8
 
МЦ "РепроБиоМед", София дарява - два ваучера по 3500лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ и установена необходимост от донорски яйцеклетки. 
Печелят:34, 41
Резерви:55, 32
 
МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан  дарява - три ваучера по 2000лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
Печелят:50, 25, 9
Резерви:15, 46
 
ПСАГБАЛ "Света София" (бивша “Тина Киркова”)дарява - три ваучера по 800лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
Печелят:9, 40, 6
Резерви:12, 79
 
Клиника “МАЛИНОВ” дарява - пакет за определяне на репродуктивен статус за 20 двойки (възрастта на дамата да е до 35г.). Пакета включва:
 
1.За жената - първичен гинекологичен преглед, хормонални изследвания за определяне на яйчников резерв и състояние на щитовидната жлеза, изследване за проходимост на маточните тръби.
2.За мъжа - спермограма.
 
ПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ ЗАПИСАЛИ СЕ
 
 
Медицински комплекс “Д-р Щерев” дарява:
 
1. Една процедура по донорска инсеминация с включени прегледи и изследвания за провеждане на процедурата.
Печели:4
Резерви:2, 22
 
2. Пет (за пет жени) специализирани изследвания за яйчников резерв – кръвен тест плюс ултразвуков преглед и консултация при АГ специалист по репродуктивна медицина. Яйчниковият резерв представлява функционалния потенциал на яйчника – броят и качеството на яйцеклетките в него. Репродуктивното остаряване на жената е следствие на намаляването на броя и качеството на яйчниковите фоликули. През периода от 30 до 40 години жените губят около ¾ от фоликуларния си резерв – феномен с пряко отражение върху репродуктивния им потенциал. Същевременно между жени на една и съща възраст количественият и качественият фоликуларен резерв на яйчниците може да варира чувствително. Вече съществуват изследвания, с чиято помощ може да се направи извод за състоянието на яйчниковият резерв. Те, обаче, не са част от рутинната АГ профилактика и обикновено пациентките достигат до тях едва в кабинета на репродуктивния специалист. Така много жени, които иначе редовно следят здравето си, дори не разбират, че при тях е налице редуциране на яйчниковия резерв. А този процес протича без каквато и да било симптоматика.
 
3. Пет (за петима мъже) специализирани изследвания „СПЕРМОГРАМА С КОМПЮТЪРНА СИСТЕМА ЗА АНАЛИЗ“ - Спермограмата в Медицински комплекс „Д-р Щерев” представлява лабораторно изследвания, при което чрез специализиран софтуер се прави анализ на параметрите на семенната течност при мъжа на базата на определени показатели. Провежда се, за да се установи количеството и качеството на еякулата. Спермограмата при мъжа може да се извърши, както при двойки с проблемно забременяване, така и при господа, които искат рутинно да изследват своите спермални показатели, респективно своите репродуктивни възможности.
 
Печелят:5, 11, 18, 28, 37
Резерви:42, 53
 
Центърът за асистирана репродукция в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда дарява - за 5 двойки с репродуктивни затруднения:
 
-консултация със специалист по репродуктивна медицина;
-тест за хламидия за мъжа и жената;
-спермограма;
-изследване на хормони и яйчников резерв на жената (TSH, LH, Estradiol, AMH).
Печелят:24, 7, 39, 8, 5
Резерви: 13, 16
 
 
Ако вече очаквате рожба: 
 
ІІ-ра САГБАЛ “Шейново” поема - Пълен пакет женска консултация с всички изследвания, скрининги, морфология за 10 жени, които очакват бебе. Всичко без самото раждане, за да могат бъдещите майки сами да изберат къде ще родят детенцето си.
И отделно - фетална морфология за още 10 жени, които очакват детенце.
Печелят:61,15, 64, 24, 44,
14, 48, 26, 9, 15
Само фетална морфология:57,35, 37, 33, 45,
66, 50, 49, 1, 71
В случай, че някой от спечелилите пълен пакет по време на бременност се откаже, печелившите са по ред на номерата от изтеглените само за фетална морфология.
 
За гр. Пловдив, Център по Майчино-Фетална Медицина и д-р Борис Стоилов даряват:
-проследяване на 3 бременни жени от началото на бременността до 36г.с. с преглед всеки месец, включително скрининг в първи триместър, Фетална морфология и късна Фетална морфология в 36г.с. Високоспециализираните прегледи - скрининг в първи триместър, Фетална морфология и късна Фетална морфология, трябва да се извършват от специалисти по Фетална Медицина, които са получили образованието си в такъв център. Д-р Стоилов е специализирал Фетална Медицина в Fetal Medicine Research Institute in King’s Collage Hospital, London.  В България има едва 10 специалиста по Фетална Медицина.
 
Печелят:4, 6, 19
Резерви:24, 27
 
МБАЛ „АВИС - МЕДИКА”, гр. Плевен поема - проследяване на бременност, всички необходими изследвания и раждане на една жена; при д-р Богданова.
Печели 16,
Резерва 13
 
МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан поема - проследяване на бременност, биохимичен скрининг, фетална морфология(необходим брой), раждане с избор на екип за една бъдеща майка. Раждането ще се извърши в МБАЛ "Тутракан" ЕООД.
 
ЦАР Варна (Център за асиситирана репродукция Варна),  даряват:
-Фетална морфология на 3 двойки, които очакват детенце (по 3 прегледа) за бебе/та.
Печелят:18, 7, 14
Резерви:5, 10
 
УАГБ "Майчин дом" - София и “Национална генетична лаборатория” поемат тестове за ранно диагностициране(начало на трети месец) за синдром на Даун, Патау и Едуардс. Тестовете представляват неинвазивен скрининг на генетични заболявания на плода при бременни, по безопасен начин по отношение на последващи усложнения на бременността. До този момент изследванията се извършваха само с помощта на специалисти от чужбина. Вече са възможни и в България. 
Поради естеството на изследването - в ранен етап - спечелилите трябва да се възползват до началото на третия месец от бременността. Ако това е невъзможно - да преотстъпят дарението на резервите в списъка!
 
Печелят:53, 32, 29
Резерви:11, 61
 
 
Съхранение на стволови клетки: 
 
Тъканна банка “Биорегенерация”(МБАЛ “Надежда”) поемат съхранение на стволови клетки от пъпна връв за едно дете на стойност 3000лв от цената на пакета БиоСел Плюс - извличане на стволови клетки при раждането (хемопоетични от кръв от пъпна връв и мезенхимни от тъкан от пъпна връв) и съхранение за 20-годишен период за семейства, които в момента очакват дете. Няма значение в кой град и коя болница ще бъде раждането. Специалистите идват на място.
 
Печели:81
Резерви: 54, 42
 
 
За дечица от 0 до 1 годинка:
 
Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда поема - пълен ултразвуков скрининг за 10 бебета в кампанията(можете да участвате независимо от това дали очаквате детенце, или е наскоро родено). Тази програма включва:
  • Ултразвуков скрининг на 10 новородени деца, който включва:
  • скрининг на слуха
  • трансфонтанелна ехография
  • ехография на коремни органи
  • ехография на тазобедрени стави.
 
Печелят:31, 25, 17, 29, 28, 27, 33, 7, 8, 23
Резерви:Резерви 16, 15
 
Училище за бъдещи родители Щъркел, гр. Плевен предоставя:
 
1.За 3 двойки:
-Курс по първа помощ за бебета и малки деца  - водещ на курса е Д-р Елица Маринова - неонатолог в УМБАЛ Плевен. Набор от знания и умения, които всеки човек да може да приложи в критична ситуация и обикновено не изисква специална екипировка. Курсът е практически насочен, с много тренировки и дава знания за начина на действие в критични ситуации
- Интензивен курс за подготовка за нормално раждане - Курсът се състои в два модула - модул "Бременност и раждане" и модул "Вече сме родители" - Водещи на курса са Д-р Василева, Д-р Гьокова, ак. Захариева и ак. Бетова. Курсът предоставя най-важната информация и усвояване на най-важните умения за безпроблемна бременност, леко раждането и важните моменти в първите дни на новороденото дете. 
-абонаментна карта за 4 посещения на Щъркел (тук влизат определени занимания с изключение на горе изброените)
Печелят: 8, 6, 9
Резерви: 15, 13
 
2.За 3 двойки:
-Курс по първа помощ за бебета и малки деца  - водещ на курса е Д-р Елица Маринова - неонатолог в УМБАЛ Плевен. Набор от знания и умения, които всеки човек да може да приложи в критична ситуация и обикновено не изисква специална екипировка. Курсът е практически насочен, с много тренировки и дава знания за начина на действие в критични ситуации.
-Курс за подготовка на жени с предстоящо Цезарово сечение  - Не винаги нормалното раждане е опция. Когато по някаква причина на една жена се налага да роди чрез Цезарово сечение е необходимо тя да е подготвена за това, което й предстои по най-добрия начин. Водещи на курса са Д-р Василева и Д-р Гьокова
-абонаментна карта за 4 посещения на Щъркел (тук влизат определени занимания с изключение на горе изброените)”. 
Печелят:4, 6, 14
Резерви: 5, 15
 
Чиполино даряват 4 бебешки колички:
 
Количка Фама
 
Количка Мило
 
Количка Ейприл
 
Количка Вайб
 
Всички колички са тествани по новите EN стандарти 1888-1 и/или 1888-2.
Печелят:46, 67, 30, 2
Резерви:53, 24
 
ХИПОЛЕНД(HIPPOLAND) даряват:
 
3бр. ваучери по 100 лв., с които можете да изберете нещо за детето си, независимо на каква възраст е:)
А за по-малките - двуезичен, образователен райд он на италианската марка CLEMENTONI, от серията Baby. Той говори и пее на български и английски език. Има пecничĸи, звyĸoви и cвeтлинни eфeĸти. Учи децата на букви и цифри.
Ceдaлĸaтa ce пoвдигa и имa oтдeлeниe зa бaгaж. Πoдxoдящ зa дeцa oт 12 дo 36 мeceцa.
 
Печелят:61, 43, 42, 8
Резерви:65, 21
 
 
Ако имате детенце на възраст между 8 месеца и 2 годинки и половина:
 
Детски кухни "Хер Бебе” и "Вълшебник" даряват здравословна храна за период от два месеца за 15 дечица, с доставка до вкъщи. За градовете София, Нови Искър, Своге, Костинброд, Сливница,Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница, Благоевград, Разлог, Банско, Гоце Делчев, Самоков, Пазарджик, Панагюрище, Ихтиман и Пловдив.   
Храните, които кухните даряват са специализирани пасирани храни за деца от 8 до 12 месеца , стандартни храни за деца от 1 до 3 години и храни за деца с алергия към кравето мляко и глутена ( отново за деца от 1 до 3 години).
 
Печелят:28, 41, 31, 13, 10,
45, 46, 47, 42, 22
38, 29, 21, 34, 7
Резерви:4, 8
 
 За учениците:
 “Ортомедика Клиник” и доц. д-р Атанас Кацаров и екипът му поемат цял училищен клас с детайлни прегледи на място (в училище).Преглед на стоежа. Подометрия. Мускулен тонус. Баланс. Походка.
Ако сте родител, учител, директор на училище от София - запишете Вашата паралелка!
Прегледите ще бъдат реализирани след уговорка между училището и “Ортомедика Клиник”, така че да бъде удобно и възможно за всички:)
 
Печелят:9
Резерва:12
 
 "Калина ме снима" поема фотосесии за три семейства. Сесиите включват снимки на цялото семейство и снимки отделно на детето/децата. Фотограф: Калина Арсова
Печелят:34, 26, 37
Резерви: 21, 40
 
 
Списание "Кенгуру" предоставя 30 бр. годишни абонаменти за бъдещи и настоящи родители.
ПЕЧЕЛЯТ ВСИЧКИ ЗАПИСАЛИ СЕ
 
Mustela дарява за всички бъдещи майки спечелили проследяване на бременност и/или раждане в кампанията:
 
ЗА БЕБЕТА, (съдържание на комплекта):
-Мече, защото всички се радват на плюшени мечета(за момиченца и за момченца:)
-Панер за памперси, защото винаги е добра идея всичко свързано със смяната на пелените да ти е „под ръка“.
-Линимент, защото дупето трябва да се почисти така, че да можеш да го нацелуващ след това.
Линимент е френски продукт, който изцяло замества употребата на мокри кърпички за почистване на бебешкото дупе при смяна на пелени, нежен лосион, който се използва за почистване без измиване. Съдържа маслиново масло и вода от лайм. Желателно е да се разклати преди употреба, за да се смесят 2-те фази.
-Крем против подсичане 1-2-3, защото основната ни задача е да предпазим кожата под пелената.
-Масажно олио.
 
ЗА МАЙКИ:
-Крем против стрии;
-Олио против стрии;
-Папка за документи за бременна.
 
ЗА ОНКОХЕМАТОЛОГИЯТА:
Ромла – локален анестетик
 
Урго Афти, фолмогел
 
ЛЕЙКОПЛАСТИ:
URGODERM
 
URGOPORE
 
URGOSYVAL
 
URGOFILM
 
Детски лепенки
 
Бинт НИЛЕКСФИКС
 
МУСТЕЛА ПОЧИСТВАЩА ВОДА БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ
 
МУСТЕЛА ЛИНИМЕНТ
 
 
Тестове за овулация и тестове за бременност получават двойки, които печелят репродуктивна помощ в кампанията. Тест за овулация Oview и тест за бременност Presto. С пожелание за сбъднати мечти!
 
Нобел Фарма подаряват на семействата, които вече очакват детенце:
БИО БАЛАНС КАПКИ и БИО БАЛАНС БЕЙБИ 
 
 
Допелхерц подаряват:
 
1. 20 комплекта за жените, които печелят проследяване на бременност и раждане в кампанията.   
- 1 опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)
- 1 несесер за тоалетни принадлежности
- 1 балсам за устни
- 1 опаковка Допелхерц Магнезий 500  (10 таблетки с удължено освобождаване)
- 1 Пътеводител за бъдещата майка.
 
2. 20 комплекта за двойки, които печелят репродуктивна помощ 
 
За нея:
- 1 търговска опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)
- 1 опаковка Допелхерц Магнезий 500 (10 таблетки с удължено освобождаване) 
 
За него:
- 1 опаковка Допелхерц Селен (40 таблетки) - селенът е силен антиоксидант и допринася за подобряване на сперматогенезата - селенът на Допелхерц е ДЕПО таблетка, което означава с удължено освобождаване
- 1 опаковка Допелхерц Коензим Q10 + В витамини (15 капсули) -  съдържащият се в продукта цинк е важен за нормалния фертилитет и възпроизводство и има отношение към нормалните нива на тестостерон в кръвта
- 1 Пътеводител за бъдещата майка
 
☘️☘️☘️
 
Благодарим на всички партньори, приятели, съмишленици, на...ТЕБ! За доверието и вярата, че ще ни има! 
Интервютата на участниците в кампанията, гостите от студиото и слушателите с позиция по темите, можете да чуете през нашият YouTube канал! 
Информация за кампанията ще откриете на сайта на радио "Витоша", на страниците на радио “Витоша” и "Тройка на разсъмване" във фейсбук. 
Както и на страниците на списание “Кенгуру”.
От датата , на която е осъществен контакт с печелившите текат 30 календарни дни, в които те да потвърдят, че ще се възползват и да се свържат с дарителите, да активират дарението :)
 
 
Защото ДАРИТЕЛСТВОТО е важно, а обичта успява да променя! 
15 години “Повече българчета за България”:-))))
“Човечността има лице” - ТВОЕТО! 

Коментари