Радио Витоша

webcam

Новини

Пандемията кара хората да четат страшни истории

Пандемията кара хората да четат страшни истории

Дата: 07.05.2020 Според Стивън Кинг в такава ситуация хорър жанрът успокоява, защото човек разбира, че може да бъде и много по-лошо
Image
Снимка: БГНЕС

Американският писател Стивън Кинг гостува в предаването „Късното шоу на Стивън Колбер“ и обясни защо много хора под карантина обичат да четат страшни истории.

„Мисля, че в трудни времена хората наистина предпочитат страховити книги. И това е вярно, тъй като когато се потопите в „Ако кърви“ (новият роман на Кинг, издаден през април) или в „Играта на Джералд“ (най-продаваният роман на писателя от 1992 г.), или във всякакъв друг материал от хорър жанра, ситуацията там е много по-лоша, отколкото да сте сам между четири стени и да ви е свършила тоалетната хартия“, каза Стивън Кинг.

Според него така читателите за кратко се разсейват от настоящите си проблеми, осъзнавайки, че героите в романа са много по-зле.

“Тогава затваряте книгата и спите спокойно като бебе. Поне това е моята теория”, подчерта писателят.

По-рано Стивън Кинг изрази съжаление заради факта, че пандемията от коронавируса e накарала много хора да се чувстват сякаш са попаднали в неговия антиутопичен роман „Сблъсък”. В него се разказва за пост-апокалиптичен свят, опустошен от смъртоносен грип.

Коментари