Започна кампанията "Повече българчета за България" 08 март, 2021

Кампания “Повече българчета за България”!
Тази година я посвещаваме на ЛЕКАРИТЕ, от които имаме нужда!
На доверието...
И надеждата...
На смирението...
И грижата...
На респекта...
И професионализма...
На ЧОВЕЧНОСТТА, която все още живее тук!
Разчитайте на помощ от най-добрите специалисти в България!
Ако очаквате бебе:)
Или все още мечтате за него?
Ако имате хлапе и искате да расте здраво и усмихнато?
Запишете се!
Слушайте “Тройка на разсъмване”и кажете - кои са лекарите, които уважавате?!
Защото помощта е важна! И спасява живот!
16 години “Повече българчета за България”!
В партньорство с фондация “Искам бебе” ?
Човечността има лице - ТВОЕТО!
 
☘️☘️☘️
 
Период на кампанията: 8-ми март - 5-ти април, 2021 година.
 
Изключителна с мащабите и каузите, кампанията "Повече българчета за България" за поредна година дава възможност да обсъдим важни за всеки от нас теми, да помогнем и променим човешки живот! В ефир ще чуем полезни интервюта с лекари и дарители, както и със слушатели, съмишленици, хора преминали през много предизвикателства.
В дарителската част на кампанията - “Човечността им лице” отново ще помогнем да българските семейства в няколко важни крачки - с репродуктивна помощ, АГ помощ с всички модерни изследвания и проследяване на бременността, с изследвания и прегледи на вече родени дечица, с различни процедури и други стъпки за помощ, включително детска кухня.
Благодарим на всички дарители през тези 16 години, за които “Повече българчета за България” се оказа обща и важна кауза:)
 
В темата за ЛЕКАРИТЕ, от които имаме нужда и тази година ще обърнем внимание на най-крехките - дечицата с онкохематологични заболявания. Това ще е нашата “детска кауза”. Ще се постараем да помогнем с необходимото на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“, в която се намира и звено „Детска онкохематология“. Защото децата не могат да чакат!
Това означава, че от началото на кампанията и през цялата година след това, всеки дарител е добре дошъл със средства, консумативи, или инициатива в помощ на малките пациенти. Дарителството, както винаги ще бъде отразено в ефир, с цялото уважение на нашият екип!
Мечтите се сбъдват когато сме заедно!
 
Ако вече очаквате детенце, или имате малко дете, ако се борите за рожба и имате нужда от помощ- запишете се на troika@radiovitosha.com (единственото валидно място за участие!). Оставете име, телефон за връзка, болница и дарение, за което кандидатствате. От нас в рамките на няколко дена ще получите номер за участие.
Ако кандидатствате за ваучер или процедура от репродуктивните центрове, имате право да изберете и да се запишете за повече от едно дарение, стига то да е различно по същност. Ваучерите не се изплащат директно и не се използват за други лечебни заведения! В рамките на посочената сума, можете да се възползвате от дарената помощ на конкретния репродуктивен център.
 
Ако кандидатствате за проследяване на бременност, изследвания и раждане, имате право да се запишете за една от посочените болници.
 
За бъдещите родители! Важно! Освен за раждане и/или проследяване на бременност, можете да се запишете и за всички останали дарения - съхранение на стволови клетки на детето ви, скрининг за дечица до 1 годинка, ортопедични прегледи, метаболитен скрининг, детска кухня, необходими пособия, фотосесия, абонамент за списание.  Прочетете внимателно информацията за даренията!  Важно е само да не се дублират:)
 
Списъкът за всяко дарение е отделен и започва от числото 1.  Записването за даренията, както винаги е валидно само и единствено на troika@radiovitosha.com
 
Предоставянето на лични данни (имена и телефон за връзка) за целите на участието Ви в кампанията е доброволно! Тази информация няма да бъде използвана за нищо друго, освен за връзка между дарителите, организаторите и спечелилите с цел усвояване на дарението!
 
Записването приключва на 2-ри април, 2021г., в 22 часа. 
Имената на печелившите не се обявяват в ефир, а под номера! 
 
Моля, следете периодично информацията на сайта ни, защото в рамките на кампанията очакваме още дарители! 
 
На 5-ти април ще е официалното теглене на спечелилите в кампанията.
Ще го направим от студиото на радио “Витоша”. С бебетата, дечицата, родителите участвали в кампанията и с партньорите ни от фондация “Искам бебе”. В присъствие на нотариус и много приятели, ако здравната обстановка го позволява :)
 
☘️☘️☘️
ДАРИТЕЛИТЕ
 
Дарения от репродуктивните центрове:
 
MЦАР Варна (Център за асиситирана репродукция Варна), даряват:
1. Две “донорски” процедури:
Инвитро процедури с донорски генетичен материал (яйцеклетки, сперматозоиди) без медикаментите.
2.Десет първични прегледа за двойки с репродуктивни проблеми.
 
МЦ "РепроБиоМед", София дарява - два ваучера по 3500лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ.
 
МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан  дарява - три ваучера по 2000лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
 
ПСАГБАЛ "Света София" (бивша “Тина Киркова”) дарява - три ваучера по 800лв. за процедури и/или изследвания свързани с АРТ. 
 
1. Една процедура по донорска инсеминация с включени прегледи и изследвания за провеждане на процедурата.
2. Пет (за пет жени) специализирани изследвания за яйчников резерв – кръвен тест плюс ултразвуков преглед и консултация при АГ специалист по репродуктивна медицина. Яйчниковият резерв представлява функционалния потенциал на яйчника – броят и качеството на яйцеклетките в него. Репродуктивното остаряване на жената е следствие на намаляването на броя и качеството на яйчниковите фоликули. През периода от 30 до 40 години жените губят около ¾ от фоликуларния си резерв – феномен с пряко отражение върху репродуктивния им потенциал. Същевременно между жени на една и съща възраст количественият и качественият фоликуларен резерв на яйчниците може да варира чувствително. Вече съществуват изследвания, с чиято помощ може да се направи извод за състоянието на яйчниковият резерв. Те, обаче, не са част от рутинната АГ профилактика и обикновено пациентките достигат до тях едва в кабинета на репродуктивния специалист. Така много жени, които иначе редовно следят здравето си, дори не разбират, че при тях е налице редуциране на яйчниковия резерв. А този процес протича без каквато и да било симптоматика.
3. Пет (за петима мъже) специализирани изследвания „СПЕРМОГРАМА С КОМПЮТЪРНА СИСТЕМА ЗА АНАЛИЗ“ - Спермограмата в Медицински комплекс „Д-р Щерев” представлява лабораторно изследвания, при което чрез специализиран софтуер се прави анализ на параметрите на семенната течност при мъжа на базата на определени показатели. Провежда се, за да се установи количеството и качеството на еякулата. Спермограмата при мъжа може да се извърши, както при двойки с проблемно забременяване, така и при господа, които искат рутинно да изследват своите спермални показатели, респективно своите репродуктивни възможности.
 
-консултация със специалист по репродуктивна медицина;
-тест за хламидия за мъжа и жената;
-спермограма;
-изследване на хормони и яйчников резерв на жената (TSH, LH, Estradiol, AMH).
 
 Медицински и Инвитро център „Св. Иван Рилски”, Шумен, дарява 5 пакета първоначални прегледи за двойки, които искат да проверят своето репродуктивно състояние. Прегледите включват:
- Преглед, изследване на АМН (Антимюлеров хормон),
- Изследване на FSH (Фоликостимулиращ хормон),
- Спермограма и “цветна снимка” (Хистеросалпингография).  
 
Ин витро АГ център "Димитров" дарява - вътрематочна инсеминация за две двойки с репродуктивни затруднения. Вътрематочната инсеминация се извършва само на жени с проходими маточни тръби, без вагинални/цервикални инфекции и/или на тазово-възпалителна болест, нормален генитален апарат. Вътрематочната инсеминация се препоръчва при двойки:
* с неизяснен стерилитет
* в случай на недостатъчност на цервикалната слуз
* нарушения в количеството и качеството на семенната течност
* наличие на антиспермални антитела * отрицателен посткоитален тест
* невъзможност за осъществяване на полов акт 
 
Ако вече очаквате рожба: 
 
ІІ-ра САГБАЛ “Шейново” поема - Пълен пакет (разширен) женска консултация с всички изследвания, скрининги, морфология за 5 жени, които очакват бебе. Всичко без самото раждане, за да могат бъдещите майки сами да изберат къде ще родят детенцето си.
Пакета включва:
  1. БХС
  2. ПКК, урина, биохимия (разширена) трикратно–в 12,26 и 36 г.с.
  3. Влагалищен секрет, урокултура по преценка– в 16 и 36 г.с.
  4. УЗИ – в 16,26 и 36, 38 г.с.
  5. Измерване на дължина на маточна шийка двукратно – в 16, 26 г.с.
  6. NST в 35, 36,37,38, 39, 40 г.с.
  7. Кръвна група еднократно в 12 г.с.
  8. Антитела при отрицателен резус фактор двукратно в 16 и 26 г.с.
  9. HIV, Wass, HbsAg в 12 и 36 г.с.
И отделно - фетална морфология за още 10 жени, които очакват детенце.
 
 
За гр. Пловдив, Център по Майчино-Фетална Медицина и д-р Борис Стоилов даряват: 
VIP Пакет Женска Консултация, който обхваща всички необходими прегледи, високоспециализирани изследвания и скрининги за бременни, както и консултации с доказан специалист в областта на храненето и психологията- Нели Павлова и тренировки за поддържане на добра форма със сертифицирания инструктор Ради Цънцарова.
В пакета са включени:
Скрининг в 1-ви триместър
Ранна Фетална морфология в 16 г.с.
Фетална морфология в 20 г.с. + скрининг за преждевременно раждане
Доплер+растеж 24 г.с., 28 г.с., 32 г.с., 36 г.с., 38 г.с. и 39 г.с. (6 пъти)
Мониторен запис на плода (NST) в 32 г.с., 33 г.с., 34 г.с., 35 г.с., 36 г.с., 37 г.с., 38 г.с. и 39 г.с. (8 пъти)
Тренировки със сертифициран в САЩ треньор за бременни - 2 пъти/седмично
Консултации с клиничен хранителен терапевт /нутриционист/ за изграждане на здравословно меню, съобразено с личните нужди на бременната /2 бр./
Консултации с психолог за овладяване на промените в настроението, негативните мисли и т.н. /2 бр./ 
Вземане на кръв/урина и организиране на транспорт до референтна лаборатория. Получавате резултата онлайн. За определени изследвания се налага да посетите лично лабораторията (напр. ОГТТ). 
Подарък: Луксозна папка за събиране на изследвания, документи и снимки
Реална цена на всички услуги: 2080 лв.
 
МБАЛ „АВИС - МЕДИКА”, гр. Плевен поема - проследяване на бременност, всички необходими изследвания и раждане на една жена; при д-р Богданова.
 
МЦ "Св. Иван Рилски", гр. Тутракан поема - проследяване на бременност, биохимичен скрининг, фетална морфология(необходим брой), раждане с избор на екип за една бъдеща майка. Раждането ще се извърши в МБАЛ "Тутракан" ЕООД.
 
-Фетална морфология на 10 бъдещи майки, които очакват детенце, по 3 прегледа в различните етапи от бременността.
 
ДКЦ „Неоклиник“, София дарява за три бъдещи майки:
1. 3 броя прегледи с пакет – Очни болести - щателен очен преглед за три бъдещи майки.
По време на бременността много органи и системи в организма на жената търпят промени. Едни от тях са очите. Дискомфорт, промяна в диоптъра, състояние на ретината - при необходимост могат да се вземат нужните мерки и/или да се вземе решение за вида родоразрешение.
 
УАГБ "Майчин дом" - София и “Национална генетична лаборатория” поемат разширен метаболитен скрининг на 20 бебета. Това са изследвания, които целят, ако се открие метаболитно заболяване, то да се лекува и следи от първия месец в живота на бебето. Метаболитните заболявания се изявяват рано, още в първите месеци. Изследванията са част от европейските стандарти за грижа към най-мъничките, но в България все още се поемат много малка част от тях. Не е нужно да водите бебето си в лабораторията, ако спечелите скрининг! Където и да сте в България, на всяко новородено се взема кръв в родилното отделение за стандартни/задължителни изследвания и се изпраща в “Национална генетична лаборатория”. Тя ще бъде използвана и за скрининга, ако спечелите от кампанията ни.
 
Съхранение на стволови клетки: 
 
Тъканна банка “Биорегенерация”(МБАЛ “Надежда”) поемат съхранение на стволови клетки от пъпна връв за едно дете на стойност 3000лв от цената на пакета БиоСел Плюс - извличане на стволови клетки при раждането (хемопоетични от кръв от пъпна връв и мезенхимни от тъкан от пъпна връв) и съхранение за 20-годишен период за семейства, които в момента очакват дете. Няма значение в кой град и коя болница ще бъде раждането. Специалистите идват на място.
 
Ако очаквате детенце, или току-що се е родило:
 
 “Ортомедика Клиник” - доц. д-р Атанас Кацаров, и екипът му предоставят Първата ортопедична грижа за 5 новородени бебета. Препоръчва се бебетата да бъдат на възраст до един месец, когато е най-правилното време за осъществяване на първия ортопедичен преглед. Това включва пълен първичен ортопедичен преглед, първичен ехографски преглед на тазобедрените стави, контролен преглед между 4-тия и 5-тия месец и вторичен ехографски преглед. Прегледите ще бъдат реализирани след предварително записан час, в съботен ден, за да бъде максимално удобно за родителите.
 
За дечица от 0 до 1 годинка:
 
Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда поема - пълен ултразвуков скрининг за 15 бебета в кампанията(можете да участвате независимо от това дали очаквате детенце, или е наскоро родено). Тази програма включва:
  • Ултразвуков скрининг на 15 новородени деца, който включва:
  • скрининг на слуха
  • трансфонтанелна ехография
  • ехография на коремни органи
  • ехография на тазобедрени стави.
 
Чиполино даряват 4 бебешки колички, като спечелилите ще могат да си изберат дизайн за по-голямо удобство:
 
 
 
 
 
Всички колички са тествани по новите EN стандарти 1888-1 и/или 1888-2.
 
 
Ако имате детенце на възраст между 8 месеца и 2 годинки и половина:
 
Детски кухни "Хер Бебе” и "Вълшебник" даряват здравословна храна за период от осем седмици, за 15 дечица, с доставка до вкъщи в следните градове :
 
София, Пловдив, Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Стрелча, Ихтиман, Самоков, Елин Пелин, Нови Хан, Горна Малина, Пирдоп, Златица, Етрополе, Правец, Ботевград, Нови Искър, Своге, Сливница, Костинброд, Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница, Бобов Дол, Сапарева Баня, Благоевград, Симитли, Разлог, Банско, Добринище, Гоце Делчев и Хаджидимово.
Храните, които кухните даряват са специализирани-пасирани за деца от 7 до 12 месеца , стандартни за деца от 1 до 3 години и храни за деца с алергия към белтъка кравето мляко и глутена (отново за деца от 1 до 3 години).
 
Женско здраве:
 
 
3 броя прегледи с пакет – Женско здраве, който включва:
- Преглед от Акушер гинеколог
- Трансвагинална ехография
- Влагалищен секрет
- Цитонамазка
- Ехография на млечни жлези
 
3 броя прегледи с пакет - Онкология, който включва:
-консултация на жени, които са в активно лечение на онкозаболяване, както и на жени след лечение, пред които стои планиране за бъдеща рожба!
Лекарите от екип онкология предлагат: съвременно, индивидуално, своевременно, комплексно решение за лечение на пациенти със солидни тумори.
По време на консултациите може да обсъдите и: алтернативни форми на въздействие върху туморното заболяване, възможности за запазване на тъкани за по-късно семейно планиране, възможности за физикални и рехабилитационни процедури, хранителен и двигателен режими, варианти на обезболяване, възможности за прилагане на лечения по Европейски изследователски програми, включване в пакетни изследвания за генетични предразположения към онкологични заболявания, провеждане на скрининг след оценка на риск от раково израждане, подготовка и провеждане на консултации с водещи специалисти по онкология извън страната и много други информации относно цялостна грижа за пациента и неговите близки.
 
 "Калина ме снима" поема фотосесии за три семейства. Сесиите включват снимки на цялото семейство и снимки отделно на детето/децата. Фотограф: Калина Арсова
 
Списание "Кенгуру" предоставя 30 бр. годишни абонаменти за бъдещи и настоящи родители.
 
Mustela дарява за всички бъдещи майки спечелили проследяване на бременност и/или раждане в кампанията:
ЗА БЕБЕТА, (съдържание на комплекта):
-Мече, защото всички се радват на плюшени мечета(за момиченца и за момченца:)
-Линимент, защото дупето трябва да се почисти така, че да можеш да го нацелуващ след това.
Линимент е френски продукт, който изцяло замества употребата на мокри кърпички за почистване на бебешкото дупе при смяна на пелени, нежен лосион, който се използва за почистване без измиване. Съдържа маслиново масло и вода от лайм. Желателно е да се разклати преди употреба, за да се смесят 2-те фази.
-Крем против подсичане 1-2-3, защото основната ни задача е да предпазим кожата под пелената.
 
ЗА МАЙКИ:
-Крем против стрии;
-Олио против стрии;
 
ЗА ОНКОХЕМАТОЛОГИЯТА:
Ромла – локален анестетик
 Урго Афти, фолмогел
 ЛЕЙКОПЛАСТИ:
URGODERM
 URGOPORE
 URGOSYVAL
 URGOFILM
 Детски лепенки
 Бинт НИЛЕКСФИКС
 МУСТЕЛА ПОЧИСТВАЩА ВОДА БЕЗ ИЗПЛАКВАНЕ
 МУСТЕЛА ЛИНИМЕНТ
 
Тестове за овулация и тестове за бременност получават двойки, които печелят репродуктивна помощ в кампанията. Тест за овулация Oview и тест за бременност Presto. С пожелание за сбъднати мечти!
  
Допелхерц подаряват:
 
1. 20 комплекта за жените, които печелят проследяване на бременност и раждане в кампанията.   
- 1 опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)
- 1 несесер за тоалетни принадлежности
- 1 балсам за устни
- 1 опаковка Допелхерц Магнезий 500  (10 таблетки с удължено освобождаване)
- 1 Пътеводител за бъдещата майка.
 
2. 20 комплекта за двойки, които печелят репродуктивна помощ 
 
За нея:
- 1 търговска опаковка Допелхерц Актив Мама (30 капсули)
- 1 опаковка Допелхерц Магнезий 500 (10 таблетки с удължено освобождаване) 
 
За него:
- 1 опаковка Допелхерц Селен (40 таблетки) - селенът е силен антиоксидант и допринася за подобряване на сперматогенезата - селенът на Допелхерц е ДЕПО таблетка, което означава с удължено освобождаване
- 1 опаковка Допелхерц Коензим Q10 + В витамини (15 капсули) -  съдържащият се в продукта цинк е важен за нормалния фертилитет и възпроизводство и има отношение към нормалните нива на тестостерон в кръвта
- 1 Пътеводител за бъдещата майка
 
☘️☘️☘️
 
Благодарим на всички партньори, приятели, съмишленици, на...ТЕБ! За доверието и вярата, че ще ни има! 
Интервютата на участниците в кампанията, гостите от студиото и слушателите с позиция по темите, ще можете да слушате в ефир, както и през нашият YouTube канал! 
Информация за кампанията ще откриете на сайта на радио "Витоша", на страниците на радио “Витоша” и "Тройка на разсъмване" във фейсбук. 
Както и на страниците на списание “Кенгуру”.
От датата , на която е осъществен контакт с печелившите текат 30 календарни дни, в които те да потвърдят, че ще се възползват и да се свържат с дарителите, да активират дарението :)
 
Защото ДАРИТЕЛСТВОТО е важно, а обичта успява да променя! 
16 години “Повече българчета за България”:-))))
“Човечността има лице” - ТВОЕТО! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини