Радио Витоша

webcam

Новини

Отложиха премиерата и на новия "Батман"

Отложиха премиерата и на новия "Батман"

Дата: 21.04.2020 Warner Bros. размести календара си с предстоящи филми заради пандемията
Image
Снимка: twitter

Warner Bros. размести календара си с предстоящи филми заради пандемията от коронавирус по света, която изглежда няма да приключи скоро. Сред отложените заглавия са новият филм за Батман и предисторията на "Семейство Сопрано".

has shaken up the release calendar for many of its upcoming films — including “The Batman” and “The Sopranos” prequel, titled “The Many Saints of Newark.”

“The Batman” с Robert Pattinson в главната роля и режисьор Matt Reeves, който трябваше да излезе по кината на 25 юни 2021 г., ще се появи на 1 октомври 2021 г.

Много продукции, включително “The Batman”, бяха принудени да спрат снимките заради пандемията. Киносалоните в САЩ и в много други държави по света са затворени като мярка срещу разпространението на вируса, заради което филмовите компании трябваше да отложат премиерите, насрочени за лятото и есента на 2020 г., дори и след този период.

Предисторията на "Семейство Сопрано" - "Светците на Нюарк" беше преместена от 25 септември 2020 г. за 12 март 2021 г.

Два филма на киностудиото от супергеройската поредица на DC Comics също са с променени дати - "Светкавицата" ще излезе с месец по-рано от планираното - на 2 юни 2022 г., а “Шазам 2" се мести по-назад в графика - от 1 април 2022 г. на 4 ноември 2022 г.

Друго очаквано заглавие от афиша на Warner Bros., което търпи промени, са новия филм за Elvis Presley на Baz Luhrmann с Austin Butler и Tom Hanks в главните роли. Вместо на 1 октомври 2021 г. премиерата ще бъде на 5 ноември 2021 г.

“Крал Ричард", спортната драма с Will Smith като бащата на тенис легендите Venus и Serena Williams, също се отлага с година - от 25 ноември 2020 г. за 19 ноември 2021 г.

Засега непроменени остават датите за премиерите на филма на Christopher Nolan “Tenet” (17 юли 2020 г.) и "Жената чудо 1984" (14 август 2020 г., като филмът вече претърпя промяна на датата).

Президентът на САЩ Donald Trump обяви миналата седмица, че кината може постепенно да отворят врати в следващите месеци, като част от плана за поетапно отваряне на страната след ограниченията заради пандемията от COVID-19. Въпреки това, не е много сигурно, че мултиплексите ще успеят да заработят навреме, което означава, че ще изпуснат един от най-натоварените за кината сезони в годината.

Коментари