Радио Витоша

webcam

Новини

От 1-и юни отново тръгват автобусите до Витоша

От 1-и юни отново тръгват автобусите до Витоша

Дата: 28.05.2020 Столичният общински съвет удължи с два месеца валидността на винетните стикери за синята и зелена зони в София, издадени преди 6-и май
Image
Снимка: sofia.bg

От 1-и юни се възстановяват автобусните линии с номера 63 и 66 до парка Витоша, както и 103 до Бонсови поляни и 505 до парка "Врана" - решиха столичните общински съветници.

Възобновява се и нормалното вечерно разписание на градския транспорт, като се отменя ограничението на работното време, въведено заради извънредното положение.

Столичният общински съвет реши още валидността на винетните стикери за синята и зелена зони в София, издадени преди 6-и май, да се удължи с два месеца.

Общината ще компенсира собствениците на автомобили, които живеят в зоните с платено паркиране в столицата, като удължи срока на винетните стикери с 2 месеца.

Решението засяга повече от 28 000 жители на София, част от които не можеха да ползват абонаментното си паркомясто, защото синята и зелената зони не работиха за периода 17-и март - 6-и май като мярка срещу разпространението на коронавируса.

Компенсирани ще бъдат и част от фирмите, които са платили за служебен абонамент, като се освободят от такси за времето, в което зоните не са работили.

Коментари