Радио Витоша

webcam

Новини

Остават броени дни до Пролетния базар на книгата

Остават броени дни до Пролетния базар на книгата

Дата: 21.05.2019 Работното време на изложението е от 10 до 20 часа за периода 28 май – 1 юни и от 10 до 18 часа на 2 юни.
Image

На 28 май, вторник, започва най-голямото пролетно книжно изложение у нас – „Пролетният базар на книгата“. И тази година негов домакин е Национален дворец на културата. Базарът ще продължи до 2 юни, неделя, включително и се очаква да бъде посетено от над 40 000 души.

Пролетното събитие ще предложи на публиката си вълнуваща разходка сред хиляди книги, представяйки над 160 български книгоиздатели и търговци на книги на три нива в НДК. В рамките на изложението посетителите ще могат да се насладят на традиционна културна програма, включваща премиери на книги, четения и срещи с български и чуждестранни автори. Предстоят и десетки срещи с автограф с български писатели и поети, а културната програма ще се проведе за първи път на Мраморно фоайе.

Заедно с Пролетния базар на книгата ще се проведе и Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Програмата на второто издание на Фестивала също ще бъде на Мраморно фоайе и ще включва разнообразни събития, подходящи за всякакви възрасти – срещи с автори, преводачи и художници от България и чужбина, изложба, театрална постановка и майсторски клас по творческо писане.

Работното време на изложението е от 10 до 20 часа за периода 28 май – 1 юни и от 10 до 18 часа на 2 юни. Официалното откриване на събитието ще се проведе на 28 май от 10:30 часа на Мраморно фоайе на НДК и в него ще участва Детска вокално-театрална формация „Таласъмче“.

Коментари