Радио Витоша

webcam

Новини

Още една предистория в киното

Още една предистория в киното

Дата: 25.06.2022 "Балада за пойните птици и змиите"
Image
Снимка: youtube screenshot

Мина доста време, откакто приключи франчайза "Игрите на глада" преди повече от десетилетие. Историята на Катнис Евърдийн и нейната борба срещу президента Сноу и Капитола беше един от най-завладяващите разкази. Тя се развиваше в няколко различни линии, имаше някои звездни превъплъщения на главните играчи и беше голям касов удар за четирите филма. 

Сега ще се върнем към този свят с предисторията на "Игрите на глада" – „A Ballad of Songbirds and Snakes“ ("Балада за пойните птици и змиите"), която ще разкаже подробно за част от времето преди да се запознаем с Катнис и как един от основните играчи в този свят започва да се издига на власт.

"Балада за пойните птици и змиите", предисторията на "Игрите на глада" ще се появи на голям екран през следващите няколко години. За този филм вече станаха известни много неща, като още в началото бяха прикрепени някои големи имена.

Макар че в книгата на Сузана Колинс не е очертана точната година, в която се развива тази история, знаем, че тя се случва по време на десетата версия на Игрите на глада в Панем. Като се има предвид, че в първата книга от поредицата Катнис участва в 74-ите Игри на глада, поставянето на историята около 64 години преди събитията от тази история е логично. Струва си да се отбележи, че в тази времева линия за историята светът на Панем е съвсем различно място и Игрите на глада не са станали съвсем такива, каквито са, когато влизаме в първата книга от поредицата. Въпреки това "Балада за пойните птици и змиите" започва да поставя основите на това в какво ще се превърне този свят, както и защо турнирът се превръща в зрелището, което ще видим по-късно.

„Балада за пойните птици и змиите“ на практика е за ранния живот на Кориолан Сноу и за това, което определя пътя му да се издигне до властта в Панем.

„А Ballad Of Songbirds And Snakes“ вече е взел редица кастинг решения, поне около някои от основните играчи във филма, които ни дават поне визуална представа какво ще видим тук. Като начало, Том Блит (Били Хлапето) ще участва в ролята на Кориолан Сноу, по-младата версия на този, когото Доналд Съдърланд играеше във филмовата поредица. А Луси Грей ще бъде изиграна от Рейчъл Зеглър, чиято звезда в момента е в значителен възход. Тя се появи в "Уестсайдска история", а освен това ще участва в адаптацията на "Снежанка", която ще излезе догодина.

Коментари