Радио Витоша

webcam

Новини

Обявиха темата на следващата Met Gala

Обявиха темата на следващата Met Gala

Дата: 09.11.2019 Звездата Мерил Стрийп ще бъде сред домакините на най-голямото светско събитие в Ню Йорк
Image
Снимка: БГНЕС

"За времето: Мода и трайност" е темата на грандиозния бал на музея "Метрополитън" Met Gala следващата година, признат за най-голямото светското събитие в Ню Йорк.

До главната редакторка на модната библия “Vogue” Ана Уинтур, която е организатор на галата и създател на Института по костюмите на музея, ще застанат още четирима домакини - изключителната Мерил Стрийп,  младата актрисата Ема Стоун, драматурга и композитор Лин-Мануел Миранда и Никола Гескиер - творчески директор за дамска мода в "Луи Вюитон".

Именно Ана Уинтур, която е прототип на героинята на Мерил Стрийп във филма "Дяволът носи Прада", е избрала останалите домакини, наричани съпрезиденти.

"Модата винаги е била тясно свързана с времето. Тя не е само отразява духа на времето, но и се променя и развива с неговото напредване“, казва Андрю Болтън, главен куратор на Института по костюмите на музея "Метрополитън“.

На събитието винаги има ограничен списък с гости, които плащат по около 25 000 долара за честта да са сред избраните, а парите се даряват на музея. 

С галата на 4-май се открива и лятната изложба със 160 женски дрехи, създадени от именити дизайнери за последните 150 години. 

Изложбата е вдъхновена от Вирджиния Улф и френския философ Анри Бергсон. На нея ще присъстват и тоалети от Кристиан Диор и Александър Маккуин.

 

Коментари