Радио Витоша

webcam

Новини

Ники Минаж се отказа от концерта в Саудитска Арабия

Ники Минаж се отказа от концерта в Саудитска Арабия

Дата: 10.07.2019 Рапърката беше силно критикувана от активисти за защита на човешките права
Image

Рапърката Ники Минаж в крайна сметка няма да изнесе концерт в Саудитска Арабия.

Американката беше силно критикувана от активисти за защита на човешките права, след като обяви, че ще пее в град Джеда.

Критики имаше и от Саудитска Арабия, където някои се възпротивиха на разголените тоалети и провокативни текстове на песни, с които е известна Ники Минаж.

Въпреки вътрешното недоволство от някои кръгове, Саудитска Арабия искаше концерта да се проведе, защото напоследък се опитва да облекчи ограниченията за развлекателната индустрия и да провокира ръст в този сектор.

"След внимателен размисъл, реших да се откажа от концерта Джеда Уърлд Фест", каза Ники Минаж в изявление.

"Въпреки че много искам да покажа своето шоу в Саудитска Арабия, след като се образовах по проблемите смятам, че е важно да изкажа подкрепата си за правата на жените, ЛГБТ общността и свободата на изразяване.", добави певицата.

В петък една от големите фондации за защита на човешките права написа отворено писмо до Ники Минаж, в което я призоваваше, да "откаже парите на режима в Рияд."

Негодуването срещу нарушаването на човешките права от Саудитска Арабия се засили много в международната общност, след като журналиста и критик на управляващата кралска фамилия Джамал Хашоги беше убит в консулството на Рияд в Истанбул от тайни агенти на Саудистска Арабия.

Коментари