Красиви сънища: Купете си приказен остров за 17 млн. долара 19 юли, 2020

Предлага се частен остров от южния Голям бариерен риф в Австралия. Тиквеният остров, разположен на 14 километра или 30 минути с лодка край бреговете на Куинсланд, върви с частен плаж, залив и самостоятелен курорт с възобновяеми енергийни източници. В момента островът е собственост на Уейн и Лорт Румбъл, чрез тяхната компания Sojourn Retreats.

"Това е идеалното място за изкарване", казва двойката пред CNN Travel чрез имейл. Усамотено е и въпреки това имате пълна свобода да се движите, да сте навън."

Той е регистриран на пазара за 25 милиона австралийски долара (17 милиона щатски долара). Първият австралийски остров "повече от въглеродно неутрален"- компенсиращ 150% от годишните си емисии на парникови газове - и един от най-стабилни хотели в страната, Тиквеният остров разполага с пет самостоятелни плажни къщички, в които спят до 34 гости.

Преди 1961 г. островът е бил ферма за стриди, която е принадлежала на човек на име Снайгър Финдли. Историята разказва, че комарджия на име Роджър Мейсън предизвикал чрез игра на покер Финдли да му продаде острова за 60 паунда. Румбъл купили острова през 2003 г. за 1.3 милиона долара.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини