Радио Витоша

webcam

Новини

Наръчник за новаци: Как да залагаме на спортни събития

Наръчник за новаци: Как да залагаме на спортни събития

Дата: 30.03.2021 Живеем в общество, в което първия досег на феновете със спортните залози идва в съвсем ранна възраст.
Image

Живеем в общество, в което първия досег на феновете със спортните залози идва в съвсем ранна възраст. Всички помним, как батковците ни са ни водили по букмейкърски пунктове и като тийнейджъри, вече сме се запознали със различните видове пазари за залози. Тръпката от хазарта остава същата във времето, но мащабите се променят и идва момент, в което можем да си позволим да „слагаме“ сериозни пари на футболни мачове.

Всички новаци минават през сходни грешки, преди да не научат как да максимизират шансовете си за печалба. Именно за лошите навици при спортните залози ще дискутираме в следващите редове.

Избягвайте опасните спортове

Под термина „опасни спортове“, ние имаме на предвид лесните за манипулиране. Към тях спадат индивидуалните спортове, тъй като там е нужно да се пробие само един човек. Противно на всеобщото българско мнение, футбола е доста труден за манипулиране, тъй като е абсурдно да се влияе върху 11 или дори 14 човека. 

Колкото по-малка е лигата на която залагате, толкова е по-голям шансът да попаднете на измама. За това е добре да се концентрирате само върху топ първенствата в света, където играчите и треньорите не биха рискували милионите си приходи за краткосрочна изгода.

Заложете на стакинг стратегия за управление на бюджета

За са печелите от спортни залози, вие ще се нуждаете от огромна доза късмет. Дори и най-успешните играчи са изпитвали дълги и болезнени серии с неуспехи. По тази причина, първото на което трябва да се научите е, как да управлявате правилно своя бюджет. Никога не залагайте голям процент от капитала си на една единствена среща. 

Ако играете с малки суми и депозирате ежемесечно пари, може да залагате по 25% от парите в сметката си на един мач. При 4 поредни неуспеха, вашата сметка ще се изпразни, но пък шансът за това не е особено голям. Ако пък натрупате по-голяма печалба или решите да направите по-голям депозит, този процент трябва да е значително по-малък. Например: покер играчите никога не рискуват повече от 2 процента от своя банкрол за един турнир. Същата стратегия може да се приложи и при залозите на спорт, но само ако имате по-голям бюджет. При положение, че сте депозирали суми около 100 лева, би било безсмислено да „слагате“ по два лева на мач, тъй като натрупването на сериозен капитал ще ви отнеме няколко години. 

Решете на кой спорт ще залагате

Букмейкърите предлагат десетки различни спорове, но няма как да разбирате от всички. Дори и спортните журналисти не могат да следят целия информационен поток и си имат отделни ресори. Ако сте решили да залагате на баскетбол, може да се фокусирате върху двете най-големи първенства: НБА и Евро лигата и да опитате да извлечете предимство пред букмейкърите. Ние ви препоръчваме да потърсите по-нишов спорт, тъй като букитата също не разполагат с толкова голям ресурс, чрез който да гарантират перфектни изчислени коефициенти за всички мачове по-света. Има доста печеливши играчи, залагащи единствено на някой електронен спорт или пък на по-малко популярните хандбал, водна топка или нещо подобно. 

Научете различните възможности за залог

Скучния залог да краен изход далеч не е единствения вариант, на който да рискувате своите пари. Няма как да бъдете печеливш играч, ако не познавате всички възможно вариации. Професионалистите в сферата отделят десетки часове в проучвания за всяка среща и търсят залога с най-добра стойност Естествено, още не се е родил човекът, който ще познае резултата от все един мач, но основната цел на опитните комарджии е да бъдат успешни в дългосрочен план. Съветваме ви дори да си направите акаунти при различни букмейкъри, където може да сравнявате коефициенти и винаги да слагате на най-високата ставка. Това елементарно усилие ще ви помогне за вземете по няколко лева повече след всеки залог. 

Не залагайте на всичко

Нека не се лъжем, всички сме залагали на футзал от Никарагуа в четвъртък следобед. Удобството, което ни осигуряват мобилните приложения на букмейкърските сайтове, ни дава възможност за изгледаме мач от юноши до 17 години Литва по време на скучната лекция. Трябва ли обаче задължително да потърсим над 1.5 гола през първото полувреме? Това вероятно е една от най-големите грешки, които неизменно ще доведе до загуба на пари. Винаги е по-добре да заложите по-голяма сума на добре проучен залог, отколкото да „хвърляте“ малки суми на мачове, с цел да загубите поредните 5 минути. 

Коментари

Повече хитове
20:00 - 00:00