Радио Витоша

webcam

Новини

На петък 13-ти се пригответе за убийствено развлекателна размяна с „Откачалка“

На петък 13-ти се пригответе за убийствено развлекателна размяна с „Откачалка“

Дата: 09.11.2020 Откачалка ви очаква само в кината от фаталния петък, 13 ноември.
Image
Снимка: Forum Film Bulgaria

На фаталния петък, 13-ти ноември, в кината ни очаква среща с Откачалка – оригинална, забавна и изключително провокативна черна комедия, която преобръща с главата надолу добре познатите и популярни истории, в които двама души разменят телата си. В центъра на тази екстравагантна и развлекателна смесица от хорър и хумор е неуверена в себе си тийнейджърка, която се разменя с безпощаден сериен убиец и има на разположение само 24 часа, за да намери начин да се върне в собственото си тяло и да спаси живота на своите приятели. 

Броени дни преди премиерата на Откачалка в кината, имате възможност да се потопите в атмосферата на филма със специален клип, в който може да се насладим и на смелото, забавно и отправящо намигване към публиката актьорско изпълнение на Винс Вон (Ловци на шаферки). Обичаната от малки и големи звезда влиза в ролята на серийния убиец Касапина, в чието тяло се озовава главната героиня на филма Мили (Катрин Нютън).  

17-годишната Мили Кеслър (Катрин Нютън, Секс на куково лято) е съвсем обикновено момиче, което се опитва да бъде себе си и да „оцелее“ сред своите враждебно настроени популярни връстници в гимназията Блисфийлд. Но когато тя е нападната от Касапина (Винс Вон) – печално известния сериен убиец, върлуващ в града, нейните училищни тревоги се оказват най-малката ѝ грижа. Мистериозен древен кинжал става причина Касапина и Мили да се събудят с разменени тела и младото момиче влиза в надпревара с времето, за да развали проклятието, преди смяната да стане необратима и тя да остане завинаги в туловището на възрастния маниак. 

Единственият проблем е, че Мили изглежда като издирвания в целия град внушителен психопат, което доста усложнява мисията ѝ. С помощта на своите приятели – социално ангажираната Найла (Селест О‘Конър, Ловци на духове: Наследство), ексцентричния Джошуа (Миша Ошерович, Щиглецът) и нейната любовна тръпка Букър (Юрая Шелтън, Портал на воините), тя измисля план как да спре кръвожадния убиец, който е открил, че младото женско тяло, с което се е добил, е перфектното прикритие за поредица убийства в нощта на бала. 

Режисьор на Откачалка е Кристофър Ландън (Честита смърт, франчайза Паранормална активност), който е и сценарист заедно с Майкъл Кенеди (Fox’s Bordertown). Продуцент е Джейсън Блум (Хелоуин, Невидимия), а изпълнителни продуценти са Купър Самюелсън и Жанет Волтурно. Във филма участват също Алън Рък (Наследници), Кейти Финеран (Защо жените убиват) и Дейна Дрори (High Fidelity).

Коментари