Радио Витоша

webcam

Новини

Музей на Avicii отваря врати в Стокхолм

Музей на Avicii отваря врати в Стокхолм

Дата: 10.06.2020 Феновете ще могат да разгледат снимки и да чуят неиздавани песни на покойния музикант
Image
Снимка: facebook

Покойният диджей Avicii остави огромно творческо наследство, което ще бъде събрано в музей в негова памет. "Avicii Experience" ще бъде открит в родния град на продуцента Стокхолм в Швеция следващата година.

В музея ще могат да бъдат разгледани непоказвани досега снимки и видео материали, ще бъде достъпна издавана и неиздавана до момента музика на Avicii, включително неизвестни на феновете ранни версии на емблематичното му парче "Levels".

Сред музикалните експонати ще бъде и музиката, която е послужила като основа за създаването на посмъртния албум на Avicii, озаглавен "Tim", който излезе през 2019-а, малко повече от година след смъртта на продуцента.

Музеят ще се намира в нов дигитален културен център, наречен "Space", който ще обединява творби от гейминга и музиката. Част от приходите от "Avicii Experience" ще отиват в благотворителната фондация на името на музиканта "Tim Bergling", която беше създадена от неговите родители.

Организаторите обещават, че музеят ще предложи "емоционален трибют", който ще проследи "пътя на Tim от самотен музикален гений до световно призната суперзвезда, от детската му стая, където е започнало всичко до студиото му в Лос Анджелис, където са създадени най-големите му хитове". Предстои да бъде обявена дата за откриването на музея. 

Коментари