Радио Витоша

webcam

Новини

МОН създаде Национална електронна библиотека на учителите

МОН създаде Национална електронна библиотека на учителите

Дата: 27.03.2020 В нея има възможност за публикуване и споделяне на авторски материали за работа в електронна среда
Image
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието и науката (МОН) създаде Национална електронна библиотека на учителите, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В това хранилище за електронно съдържание има възможност за публикуване и споделяне на авторски обучителни, дидактически и методически материали за работа в електронна среда - видеоуроци, обучителни програми, иновативни методики, тестове, филми, упражнения, занимателна педагогика, презентации и най-вече проекти, които са свързани със самостоятелност при изпълнението в електронна среда. Те може да са изработени самостоятелно или в екип, като е необходимо да съответстват на държавните образователни стандарти и на учебните програми.

Хранилището е и платформа за популяризирането на изследователска и ученическа работа, за мотивиращи елементи, за обратна връзка, за групова и индивидуална работа, за създаване и прилагане на умения.

Авторските материали ще се разпределят по класове, по тематични направления и по вид на материала - за обучение, за самоподготовка и за изпитване.

Учителите могат да споделят своите идеи за насърчаване и повишаване на интереса и ефектите от дистанционното обучение сега, а после, когато то ще се прилага в различни варианти на присъственото обучение в клас, и при самоподготовката, преподаването на интегрирано знание и при проектнобазираното обучение.

Коментари

Vitosha On Air
14:00 - 17:00