Радио Витоша

webcam

Новини

Местят Националния стадион "Васил Левски"

Местят Националния стадион "Васил Левски"

Дата: 20.05.2019 Столичната община търси ново място, на което да премести националния стадион „Васил Левски“. Това обяви главният архитект на София Здравко Здравков.
Image

Столичната община търси ново място, на което да премести националния стадион „Васил Левски“. Това обяви главният архитект на София Здравко Здравков.

„Разгледахме няколко варианта, преди повече от 2 месеца, заедно със спортния министър Красен Кралев. Едното предложение беше свързано с терени, които са собственост на Министерството на отбраната, в местността „Къро“.

Става дума за зоната срещу зала "Арена Армеец", която може да бъде обслужена с третата метролиния, предвидена по проект. Друг вариант е да се направи реконструкция на някой от съществуващите стадиони, например „Славия“.

Обсъждали сме и възможности на изнасяне на стадиона извън града, по периферията, както е в Мюнхен“, обясни Здравков. Следващият възможен терен се намира в район “Връбница”, където първоначално била идеята да се построи зала “Арена Армеец”. Според Здравков обаче теренът на бул. “Ломско шосе” е общински, но не е добре обезпечен транспортно, защото се намира далеч от метрото.

Коментари

Vitosha On Air
14:00 - 17:00