Радио Витоша

webcam

Новини

Медиците са новите супергерои според Банкси

Медиците са новите супергерои според Банкси

Дата: 07.05.2020 Ново произведение на майстора на графитите показва Батман и Спайдърмен в коша, докато момченце си играе с кукла на медицинска сестра
Image
Снимка: instagram

Ново произведение на изкуството на Банкси, изразяващо уважението на художника към здравната служба на Великобритания, украси болница. По този начин той показа своята почит към медици, борещи се с пандемията на коронавирус във втората най-засегната държава.

Уличният художник публикува и изображение на произведението в Instagram. На него се вижда малко момче, което си играе с кукла на медицинска сестра с мантия на супергерой.

Единственият цветен елемент в художественото произведение - озаглавено „Game Changer“ - е червеният кръст на униформата на медицинската сестра, а куклите на Спайдърмен и Батман са изхвърлени в кошче до момчето.

"Благодарности за всичко, което правите”, пише в бележка на художника към служителите в болниците. Банкси също така изразява надеждата, че неговата творба ще ободри малко обстановката в болничното заведение, макар и рисунката да е черно-бяла.

Окачена на стена на коридор в болница в Саутхемптън в Южна Англия, платното от един квадратен метър ще бъде изложено на публичен показ, когато бъдат премахнати мерките за блокиране, заяви говорител на Банкси.

По-късно ще бъде пуснато за продажба на търг за събиране на пари за благотворителни организации, подпомагащи Националната здравна служба на страната (NHS).

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

. . Game Changer

Публикация, споделена от Banksy (@banksy) на 

Коментари