Радио Витоша

webcam

Новини

Мат Деймън и Бен Афлек с нов общ проект

Мат Деймън и Бен Афлек с нов общ проект

Дата: 23.07.2019 Според запознати лентата ще е адаптация по книгата на Ерик Ягер „Последният дуел: Истинска история за престъпление, скандал и изпитание чрез битка в средновековна Франция“.
Image

Мат Деймън и Бен Афлек отново ще снимат заедно. Сценаристите на „Добрия Уил Хънтинг“ ще бъдат звездите в новия филм „Последният дуел“, разказващ историята на двама войни във Франция през 14-и век – продукция, режисирана от сър Ридли Скот.

Според запознати лентата ще е адаптация по книгата на Ерик Ягер „Последният дуел: Истинска история за престъпление, скандал и изпитание чрез битка в средновековна Франция“.

Книгата разказва истинската история на двама френски рицари и най-добри приятели, които стават врагове, след като единият се завръща вкъщи от война и обвинява приятеля си в изнасилването на съпругата си.

Двамата са осъдени на дуел до смърт, при който – ако обвинителят загуби, неговата съпруга ще бъде осъдена за фалшивото обвинение на най-добрия му приятел и ще бъде изгорена на клада.

Освен с написването на сценария и с главните роли, 46-годишният Бен и 48-годишният Мат, ще се заемат и с продуцирането на лентата чрез продуцентската си компания „Пърл стрийт филмс“.

Това ще бъде първият им общ филмов проект, в който Мат и Бен не само ще играят заедно, но и ще напишат сценария, след получилият Оскар през 1997 година филм „Добрият Уил Хънтинг“, който ги изстреля към холивудската им слава.

Коментари